Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
2. 6. 2013,
15.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nedelja, 2. 6. 2013, 15.32

8 let

Slovenske ritmičarke 20. na EP, zmaga Rusinjam

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenija je nastope na ekipnem evropskem prvenstvu v ritmični gimnastiki na Dunaju končala na 20. mestu. Zmagala je Rusija pred Ukrajino in Belorusijo.

Po prvem dnevu in nastopih z obročem in žogo je bila mlada slovenska ekipa v postavi Sara Kragulj, Monija Čebašek in Saša Bilić 15., po nastopih s kiji in trakom pa je zdrsnila na končno 20. mesto. Čeprav je bila slovenska ekipa na prvenstvu izjemno mlada, 16-letni debitantki na velikih tekmovanjih Čebaškova in Bilićeva sta šele januarja prestopili v člansko konkurenco, za Kraguljevo, ki bo konec oktobra dopolnila 17 let, pa je to druga sezona med članicami, je solidno oddelala nastope na prvenstvu stare celine.

Strokovno vodstvo je mladim tekmovalkam pred odhodom na Dunaj sicer začrtalo višje cilje - v ekipni konkurenci je bila želja uvrstitev nekje med desetim in 15. mestom, vsekakor pa izboljšati dosežek z zadnjega tovrstnega EP leta 2011, ko je bila Slovenija 20. Mladi ekipi tega dosežka letos ni uspelo izboljšati. Eden od razlogov je zagotovo tudi poškodba številke 1 v slovenski reprezentanci Kraguljeve. Po besedah trenerke Ane Kokalj je mlada telovadka, ki je na EP edina nastopila z vsemi štirimi sestavami, po pričakovanjih opravila le prvo sestavo, vajo z žogo, nato pa ji je poškodba prekrižala načrte.

"Zagotovo smo si pred prvenstvom želeli več. Sara je prvi nastop z žogo opravila tako, kot zna, nato pa so se pojavile težave z nogo. Obiskali smo tudi urgenco, kjer so zdravniki ugotovili, da ima hudo vnetje pokostnice. V mojih očeh je heroj, ker je stisnila obe in nato kljub poškodbi oddelala še tri nastope, a škoda, ker ji je poškodba preprečila, da bi na prvenstvu pokazala, kar zna, saj je v odlični formi," je uvodoma iz Dunaja sporočila Kokaljeva.

"Rada bi pohvalila Monijo, ki je na tem prvenstvu prikazala svoj maksimum. Vse tri vaje je opravila brez kiksov, za kar ji lahko le čestitamo. Sašo, ki je bila tako kot Monija debitantka na EP, in je nastopila le s trakom, pa je nekoliko preveč zdelala trema oziroma celoten ustroj velikega tekmovanja. Kljub temu je prikazala soliden nastop," je po koncu prvenstva še povedala trenerka.

Skupno so Kraguljeva, ki se ji je na prvenstvu nesrečno obnovila poškodba stopala, Čebaškova in Bilićeva z nastopi zbrale 117,255 točke. Ta zbir je v konkurenci 30 reprezentanc zadostoval za 20. mesto. Zmage so se pričakovano veselile ruske telovadke, ekipno srebro je pripadlo Ukrajinkam, bron pa Belorusinjam.

Potem ko so Rusinje osvojile nov ekipni naslov, so bile danes najboljše v vseh štirih finalih s posameznimi orodji. Debitantka v članski konkurenci Jana Kudrjavceva je osvojila naslova evropske prvakinje z žogo in kiji, Darja Svatkovska z obročem, Margarita Mamun pa je bila najboljša s trakom.

Ne spreglejte