Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
17. 5. 2019,
11.33

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11

Natisni članek

ragbi

Petek, 17. 5. 2019, 11.33

4 leta, 11 mesecev

Slovenija gre proti Slovaški na vse, hkrati je v igri Guinnessov rekord

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11
Ragbi Slovenija | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Kadrovska suša, ki je preteklo soboto Encijane hromila v gosteh pri Srbiji, je že zgodovina. Sloveniji možnost za napredovanje v višji rang tekmovanja odpirata le zmaga nad Slovaško s tremi ali več zadetki prednosti in poraz Srbije v gosteh pri Andori.

Slovenska ragbi reprezentanca pili še zadnje taktične podrobnosti pred soboto, ko bo ob 14. uri na igrišču Oval v Stanežičah pri Ljubljani gostila ekipo Slovaške. Kot poudarja direktor Encijanov Robert Puconja, za Slovenijo ne pride v poštev nič drugega kot visoka zmaga. "Ne gremo na vse ali nič. Na vse gremo," je odločen Puconja.

Za napredovanje v višji rang evropskega pokala narodov morajo Slovenci Slovaško premagati z vsaj tremi zadetki prednosti, obenem pa Srbija na gostovanju ne sme premagati Andore. Upanje, da to ni nedosegljivo, daje dejstvo, da za Andoro nastopajo igralci iz močnih francoske in španske lige. Po drugi strani bodo Sloveniji spet priskočili na pomoč njeni legionarji. 

Trije od petih angleško-slovenskih bratov Skofič, Max, Jack in Frankie, ter visokorasli avstralski Slovenec, ki trenutno igra v Angliji, Michael Kovacic, bodo tokrat okrepili Encijane.

Peterica bratov Skofič si je pred leti prislužila vpis v Guinnessovo knjigo rekordov, ker so kot prvi v zgodovini ragbija nastopili skupaj v tekmi za kakšno reprezentanco. Po sobotni tekmi se obeta nov vpis slovenskega ragbija v slavno knjigo rekordov. V Guinnessovi knjigi rekordov pričakujejo zapisnik in videoposnetek, ki bosta dokazovala, da sta za reprezentanco skupaj zaigrala oče in sin. Igor in Gal Okič, ki sta sicer soigralca v Rugby klubu Ljubljana, sta na selektorjevem seznamu, Gal bo najverjetneje začel v prvi petnajsterici, 50-letni Igor pa bo na svojo priložnost čakal na klopi za rezervne igralce. Skupaj sta igrala že večkrat, a tokrat so zanju izvedeli tudi pri Guinnessu.

Ne spreglejte