Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sobota,
26. 11. 2011,
9.56

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Tine Sattler

Sobota, 26. 11. 2011, 9.56

4 leta, 7 mesecev

Slovenija po maščevanje in vstopnico za Sofijo

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenska odbojkarska izbrana vrsta se bo zgodaj popoldan za prvo mestu predkvalifikacij za OI pomerila s Finsko. Zmaga bi pomenila neposredno uvrstitev na zadnji turnir pred OI v Sofiji.

Slovenija bi imela nekaj možnosti za igranje v Bolgariji tudi v primeru poraza s Skandinavci. Če bi bili na svetovnem pokalu na Japonskem, ki poteka vzporedno s predkvalifikacijskimi turnirji, med prvimi tremi dve evropski ekipi, bi se med osmerico udeležencev zadnjega kvalifikacijskega turnirja, uvrstila tudi dva poražena finalista. Zaenkrat Rusiji in Poljski lepo kaže, da si vstopnico za OI zagotovita že na Japonskem.

Izpostavljanje tega scenarija že pred finalnim obračunom turnirja v Osijeku, bi bilo še kako narobe, saj Finci niso nikakršen 'bav bav' in se jih da premagati. Slovenci bodo še kako motivirani, saj so bili ravno Skandinavci tisti, ki so četo Veselina Vukovića na zadnjem EP v Avstriji in na Češkem poslali domov. Naj bo tokrat drugače.

Nekaj preglavic povzroča poškodba Šketa

"Alen Šket čuti bolečine v kolenu že od začetka turnirja. Včasih malo bolj včasih malo manj, zato ga, če se le da pustimo zunaj igrišča. Vsakodnevno se posvetujemo z zdravnikom kakšno je njegovo stanje in koliko lahko na njega računamo, če sploh lahko kaj računamo," je situacijo glede mladega korektorja razložil Tine Sattler.

"Finska je pokazala najbolj suvereno igro na prvenstvu in igrajo brez vsakršnega padca v igri. Na oko bi lahko rekli, da igrajo za okoli 30% boljše kot na EP. Njihov podajalec res izvleče iz vsakega napadalca maksimum in razigra prav vse. Igrajo kot ekipa in nimajo izpostavljenega igralca, tako kot recimo pri Hrvaški Omrčen. Finci igrajo izredno raznovrstno in kombinatorno, predvsem pa podajalec poskuša s čim bolj hitro igro, tudi ko je sprejem servisa oddaljen od mreže in spominja na trenutke na brazilski stil igre," je Skandinavce pohvalil Sattler in v isti sapi dodal: "To seveda ne pomeni, da so nepremagljivi. Proti takšni ekipi je treba biti še bolj agresiven in pri tem čim manj grešiti, to pa je bilo videti v naši igri predvsem v 4. in 5. nizu tekme s Hrvati. Takšna igra je tista ki lahko ogrozi Fince in vse bomo naredili da prikažemo svoj najboljši nastop."

Veliki finale turnirja v Osijeku med Slovenijo in Finsko bo ob 15.30.

Ne spreglejte