Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
11. 7. 2021,
22.43

Osveženo pred

2 leti, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Tacen Kaja Šavli Naja Pinterič ekstremni slalom Tine Kancler

Nedelja, 11. 7. 2021, 22.43

2 leti, 9 mesecev

SP v slalomu na divjih vodah za mladince in mlajše člane

Slovenci v ekstremnem slalomu izpadli v četrtfinalu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Tine Kancler | Tine Kancler se je boril v konkurenci kajakašev do 23 let. | Foto Reuters

Tine Kancler se je boril v konkurenci kajakašev do 23 let.

Foto: Reuters

Zadnji dan svetovnega prvenstva v slalomu na divjih vodah za mladince in mlajše člane v Tacnu so bila na vrsti tekmovanja v ekstremnem slalomu na divjih vodah. V najmlajši kajakaški disciplini so slovenski predstavniki obstali pred polfinalno fazo tekmovanja.

Eva Terčelj
Sportal Ekipni uspeh Slovenk, Terčeljeva pol sekunde za zmagovalnim odrom

V preizkušnji, ki bo leta 2024 na sporedu olimpijskih iger v Parizu in zahteva veliko iznajdljivosti, pomembna pa je tudi sreča, so najdlje prišle kajakašica Naja Pinterič ter kajakaša Tine Kancler in Jakob Šavli.

Naja Pinterič je v konkurenci mladink izpadla v četrtfinalu, kjer se ji je napredovanje v polfinale izmuznilo za eno mesto. V isti konkurenci sta Ema Lampič in Sara Globokar obstali v osmini finala. Svetovna mladinska prvakinja je postala Švicarka Jessica Duc.

V četrtfinalu kajakašev mladincev je bil Jakob Šavli v svoji skupini četrti in tako obstal v tej fazi tekmovanja. V izločilnih bojih je nastopil tudi Tit Šenk, a je obtičal v osmini finala. Naslov svetovnega mladinskega prvaka si je priboril Američan Kaelin Friedenson.

Do četrtfinala je prišel še Tine Kancler, ki se je boril v konkurenci kajakašev do 23 let. V prvi četrtfinalni skupini je bil četrti. V isti starostni skupini je v osmini finala veslal Marko Petek, a s tretjim časom ni prišel do naslednje faze. Svetovni prvak med mlajšimi člani je postal Švicar Dimitri Marx.

Marko Petek je izpadel v osmini finala. | Foto: Urban Meglič/Sportida Marko Petek je izpadel v osmini finala. Foto: Urban Meglič/Sportida

V osmini finala sta se poslovili tudi mlajši članici Lea Novak in Eva Alina Hočevar. V tej konkurenci je slavila Britanka Nikita Setchell.

V kvalifikacijskih vožnjah na čas so slovenske barve branili še Erazem Šavli, Ulan Valant in Martel Stušek, ki pa se niso uvrstili v izločilne boje. Pravila namreč določajo, da ne glede na doseženi kvalifikacijski čas v naslednjo fazo tekmovanja napredujeta le po dva najhitrejša tekmovalca iz posamezne države v določeni kategoriji.

Mladince in mlajše člane avgusta čaka še evropsko prvenstvo v slalomu na divjih vodah, ki bo prav tako v Sloveniji, in sicer v Solkanu.

Ne spreglejte