Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 9. 2012,
12.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

balinanje

Torek, 18. 9. 2012, 12.06

8 let

Slovenci na začetku SP brez zmage

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Letošnje svetovno prvenstvo v predmestju Grenoblea se ni začelo po slovenskih načrtih. Naši mladinci so v prvih dveh nastopih doživeli poraza.

Najprej je imela krstni nastop na tem prvenstvu naša dvojica Jaka Kosirnik – Bine Pevec. Njuna tekmeca sta bila Italijana Simone Mana in Mauro Carlin. Dvoboj se je začel neobičajno, Italijana sta se v prvih obratih kar trikrat rešila na ta način, da sta razveljavila igro z zadetim balinom. Potem pa sta si priigrala kar tri točke. V naslednji menjavi igrišča je moral balina reševati Kosirnik in ga tudi zadel. Igra naše dvojice je bila slabša, kot smo pričakovali. Kakšnih 40 minut pred koncem sta se spet vpisala italijanska reprezentanta in povedla kar s 7:0. Selektor Anton Kosar je moral vzeti minuto odmora. Nič ni pomagalo, poraz je bil neizogiben – 1:13. V naslednjem krogu se bosta naša pomerila z Bolgaroma Lazarovom in Georgievom, ki sta izgubila s Švicarjema Briachettiem in Changthongom s 5:13.

"Italijana sta nama na začetku potolkla, kar nekaj balinov in se tako reševala. Nisva bila sposobna preobrata. Nič ne de, v nadaljevanju bova poskušala premagati ostale tekmece v skupini in se uvrstiti v četrtfinale," se Bine ni preveč obremenjeval s porazom.

Drugi je vstopil v igralno areno Matija Povh. V bližanju in zbijanju v krog se je pomeril z Florianom Salvaianniem iz Monaka. Sežančan je začel slabo in je po četrti menjavi igrišča zaostajal že s 3:8. V nadaljevanju se razmerje moči ni spremenilo. Slabo bližanje, ne preveč natančno zbijanje je Sežančana stalo velikega zaostanka šestih točk po šestem obratu, na koncu je izgubil s 14:19.

Ob 14.uri bo na vrsti prvi krog klasične igre po skupinah. Jaka Kosirnik se bo spoprijel z Alžircem Iskanderjem Beltayefom, na sosednjem igrišču bosta Mate Ćorluka (BiH) in Srb Milan Opačić. Upamo, da bomo doživeli prvi slovenski uspeh na tem svetovnem prvenstvu. Zvečer bo med akterji U-23 še Matej Kavčič v kvalifikacijah hitrostnega zbijanja.

Ne spreglejte