SiolNET. Sportal Drugi športi
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Slovenci močnejši v klasičnih igrah

1

termometer

 | Foto:
Balinarska zveza Slovenije je letos prireditelj mednarodnega četveroboja za dečke, tekmovanje bo v soboto in nedeljo v Postojni.

Mednarodna prireditev se bo začela že v petek ob 21.uri s slovesno otvoritvijo na mestnem trgu, kjer se bodo predstavile reprezentance Monaka, Italije, Hrvaške in seveda Slovenije. Potem bo še žreb. Selektor Pavel Švara je za ta turnir izbral Simona Požarja in Gašperja Povha iz sežanske Skale, Žana Kocino (Goriška Brda), Žana Sodca (Krim) ter Nika Švaro in Blaža Janeva in domačega kluba Postojnska jama.

"Kljub temu, da manjkajo mladi Francozi, bo to mednarodno tekmovanje zelo zahtevno. Ne vemo natančno, koliko so naši igralci konkurenčni vrstnikom, saj lani ni bilo podobnih tekmovanj. Kljub temu pa smo se na dvodnevnem skupnem treningu poskušali čim bolje pripraviti. Ocenjujem, da je naša reprezentanca močnejša v klasičnih disciplinah, v katerih bomo poskušali iztržiti čim več točk. Pričakujem dobro igro slovenske šesterice in seveda čim boljšo končno uvrstitev," si želi selektor Švara.

Dvoboji po sitemu vsak z vsakim bodo v štafeti, natančnem zbijanju (dva igralca), bližanju in zbijanju v krog, hitrostnem zbijanju, v dvojicah in klasični igri. Torej, skupaj bo na voljo 14 točk. V naši dvojici bosta igrala Kocina in Sodec, v klasični igri Švara, v krogu Kocina, v natančnem zbijanju bosta nastopila Janev in Povh, štafeto bosta sestavljala Požar in Švara. Začetek tekmovanja bo v soboto ob 8.30 uri, tekmi drugega kroga bosta ob 15.uri, zadnji del mednarodnega četveroboja pa se bo začel v nedeljo ob 8.30 uri.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin