Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
28. 5. 2014,
14.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

ragbi bratje Skofič

Sreda, 28. 5. 2014, 14.42

8 let

Slovence in brate Skofič bo vodil as s Samoe

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Pomlajena slovenska reprezentanca v ragbiju se bo čez nekaj dni odpravila v Solun, kjer se bo v različici 7's predstavila na evropskem prvenstvu. Deležna bo pomoči bratov Skofič in novega trenerja.

V mladi slovenski ekipi bo kapetanski trak nosil Peter Gobec. Na tekmovanju v Grčiji bo računal tudi na tri brate Skofič. Njegovi soigralci bodo še Jaka Sajevic, David Cerar, Žiga Burnik, Grega Miljuš, Anže Troppan, Dragan Jovanovič, Goran Jelenčič, Jernej Šercer in Mirt Suljič. Izmed petih angleških bratov Skofič, ki so se pred dvema mesecema na tekmi z Bolgarijo vpisali v Guinnessovo knjigo rekordov, bodo slovenski izbrani vrsti pomagali Max (najboljši igralec na tekmi z Bolgarijo), najstarejši Jack in George. Archie in Frankie bosta turnir izpustila zaradi šolskih obveznosti.

Encijani se bodo v skupini B pomerili z reprezentancami Madžarske, Švice, Turčije, San Marina in Avstrije, ki je stara znanka Slovenije. Selektor reprezentance je Luka Arko, poleg mlade in obetavne ekipe pa se je strokovnemu štabu v vlogi glavnega trenerja pridružil še Junior Tupai.

Nov zgodovinski uspeh slovenskega ragbija?

Novozelandec samoanskega porekla šteje 38 pomladi, a še vedno aktivno igra ragbi v Angliji (Beverly). Rodil se je v mestu Apia v Zahodni Samoi, največje uspehe pa požel v reprezentanci Samoe, kjer se je pomeril z najboljšimi igralci sveta (Richie McCaw, Victor Matfield, Shane Williams, Vilimoni Delasau in drugi).

Vlogo trenerja je sprejel zaradi želje, da bi delil izkušnje z mlado reprezentanco države, kjer se ragbi šele razvija. Zaradi dobrih odnosov s slovenskimi prijatelji (Lovro Sambol in Goran Jelenčič) je pripravljen na čvrsto, disciplinirano igro in seveda ugoden rezultat v Grčiji. Izpostavil je tudi glavni cilj ter izziv. Želi dvigniti raven "sedemke" v Sloveniji. V primeru osvojitve naslova v skupini B bi se Slovenija pridružila nekaterim najboljšim reprezentancam v skupini A, kar bi bil zgodovinski podvig za reprezentanco, ki je doma na sončni strani Alp.

Ne spreglejte