Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
27. 4. 2013,
11.40

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Luka Slabe seznam Mitja Gasparini

Sobota, 27. 4. 2013, 11.40

5 let, 1 mesec

Slabe razkril karte: Gasparini da, Potočnik, Djordjevič in Planinc ne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenski odbojkarski selektor Luka Slabe je razkril karte in objavil spisek sedemnajsterice igralcev, s katerimi bo 3. maja na Galjevici začel priprave za dve pomembni akciji.

Slovensko moško odbojkarsko reprezentanco do konca te sezone čakata dve pomembni preizkušnji. Od 24. do 26. maja bodo v ljubljanski dvorani Stožice gostili prvi krog kvalifikacij za nastop na SP, ki bo prihodnje leto na Poljskem, 1. junija pa jih v Stobreču in teden dni pozneje spet v Stožicah čakata še dodatni kvalifikacijski tekmi za nastop na septembrskem EP na Danskem in Poljskem proti Hrvaški. Luka Slabe, ki je na klopi slovenske reprezentance nasledil Veselina Vukovića, je objavil končni spisek sedemnajstih kandidatov, ki se bodo 3. maja dobili v Ljubljani, kjer bodo ostali na tridnevnih pripravah.

"S seznamom smo nekoliko odlašali zato, ker smo čakali, ali se nam bo Mitja Gasparini lahko pridružil na pripravah, ali ne. Na koncu je Gasparini potrdil svoj prihod, zato smo s seznama črtali enega od sprejemalcev, ker bi si drugače na mestu korektorja ob Alenu Šketu pomagali ali z Janom Pokeršnikom ali Klemnom Čebuljem. Tako imamo zdaj na voljo dva vrhunska korektorja, česar moj predhodnik na zadnji reprezentančni akciji ni imel. Morda je malce nenavadno, da smo se odločili za tri proste igralce, kajti to je eno od igralnih mest, kjer je morda še najbolj odprto vprašanje. Tako so ostali vsi trije prosti igralci s prvega seznama, se pravi Andrej Fabjan, Miha Plot in Jani Kovačič. Tudi na mestu organizatorja igre smo se odločili za tri igralce, Jana Brulca, Grego Ropreta in Dejana Vinčiča. Na seznamu so še štirje srednji blokerji: Matevž Kamnik, Alen Pajenk, Matej Vidič in Danijel Koncilja ter pet sprejemalcev. Tine Urnaut, Klemen Čebulj, Andrej Flajs, Jan Klobučar in Jan Pokeršnik," je o svojem izboru igralcev povedal selektor, ki je trenutno v tujini na krajšem dopustu, prihodnji petek pa bo s svojim strokovnim štabom že zavihal rokave in skušal slovenske odbojkarje popeljati v tretji krog kvalifikacij za nastop na svetovnem prvenstvu ter seveda nato še na evropsko prvenstvo. Izven šestnajsterice so tako ostali trije sprejemalci, katerimi je dobra sezona: Jan Planinc (Calcit) ter legionarja Alen Djordjevič Kamenik (Cankaya) in Jernej Potočnik (Olympiakos).

Do kvalifikacij za svetovno prvenstvo se bodo slovenski odbojkarji pripravljali še v Kranjski Gori, nato bodo v bližini Dunaja odigrali dve prijateljski tekmi z avstrijsko izbrano vrsto in za konec še prijateljski tekmi z močno nemško reprezentanco v Murski Soboti.

Ne spreglejte