Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
20. 5. 2016,
20.03

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Jošt Zakrajšek Špela Ponomarenko Janić

Petek, 20. 5. 2016, 20.03

6 let, 6 mesecev

"Skozi celo progo ni bilo svežine, da bi se boril za finale"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Jošt Zakrajšek se je na prvi tekmi svetovnega pokala v šprintu na mirnih vodah v Duisburgu na 1000 metrov uvrstil v sobotni finale B. Isto je na  200-metrski razdalji uspelo Špeli Ponomarenko Janić.

Špela Ponomarenko Janić se je v Duisburgu uvrstila v finale B kajakašic na 200 metrov, ki jo čaka jutri. Že v jutranjih kvalifikacijah je veslala v močni skupini, na čelu z olimpijsko prvakinjo Liso Carrington. Novozelandka je v cilj priveslala kot prva, takoj za njo pa Slovenka.

To je pomenilo zanesljivo napredovanje v polfinale. Tudi tam jo je čakalo nekaj močnih tekmic. Primorka je v cilj priveslala kot tretja in se uvrstila v finale B. Pred njo sta bili nosilka štirih olimpijskih kolajn Inna Osipenko Radomska, ki je do leta 2014 veslala za Ukrajino, nato pa začela tekmovati za Azerbajdžan, in Poljakinja Marta Walczykiewicz, dobitnica številnih kolajn s svetovnih in evropskih prvenstev.

"S prvo tekmo sem kar zadovoljna. Na žalost sem imela tako zjutraj kot zdaj nekaj težav pri startu. Starter je čakal nekoliko dlje kot po navadi, tako da sem vsakič malo zamudila. Če pogledam vse skupaj, pa se mi zdi kar dobro. Včeraj sem gledala lanske rezultate in Poljakinja, ki je lani zmagala, me je takrat prehitela za dve sekundi, letos pa je bil zaostanek več kot pol manjši. Mislim, da je to dober začetek in dobra osnova za naprej. Jutri me čaka B-finale, ki ga bom poskušala opraviti čim bolje. Upam, da bom popravila tudi start in pokazala še malce boljšo vožnjo kot danes," je po nastopu dejala Ponomarenko Janićeva.

Špela Ponomarenko Janić bo skušala v soboto z vrhunskim štartom priti do dobrega rezultata. | Foto: Špela Ponomarenko Janić bo skušala v soboto z vrhunskim štartom priti do dobrega rezultata.

Pred naslednjim svetovnim pokalom sem optimističen

Še tretji dan zaporedoma se je na start podal Jošt Zakrajšek, ki je znova tekmoval na 1000 metrov. V kvalifikacijah je zasedel peto mesto in napredoval v polfinale. Tudi v polfinalu je ciljno linijo prečkal kot peti in se po času uvrstil v finale B. V njegovi polfinalni skupini je bil najhitrejši Danec Rene Holten Poulsen, drugi je bil Nemec Lukas Reuschenbach, tretji Avstralec Daniel Bowker, četrti pa Norvežan Ullvang.

Svoj polfinalni nastop je Zakrajšek ocenil tako: "Z veslanjem sem zadovoljen. Veslal sem bolje, kot sem pričakoval po včerajšnjem dnevu. Vseeno pa skozi celo progo ni bilo svežine in hitrosti, da bi se lahko boril za prvo ali drugo mesto, ki sta vodili v finale. Pred naslednjim svetovnim pokalom sem optimističen, saj se bom do takrat že spočil."

V soboto bo izmed Slovencev kot prvi veslal Zakrajšek, in sicer v finalu B na 1000 metrov, sledil bo nastop Špele Ponomarenko Janić v finalu B na 200 metrov. To za kajakašico ne bo edini nastop dneva, saj bodo popoldne sledile še kvalifikacije in polfinale kajakašic na 500 metrov, tekmoval pa bo tudi Tilen Vidovič na 200 metrov.

Ne spreglejte