Škofjeloški balinarji v finalu evropskega pokala prvakov

Slovenskim balinarskim prvakom je na sklepnem turnirju pokala evropskih prvakov v Saviglianu uspel pravi podvig. V polfinalu je Lokateks Trata premagala francoski CRO Lyon z 12:10 in se bo v nedeljo v finalu pomerila z moštvom Pontese, ki je bil boljši v italijanskem obračunu z La Perosino s 15:7.

Slovenskim balinarskim prvakom je na sklepnem turnirju pokala evropskih prvakov v Saviglianu uspel pravi podvig.

Slovenskim balinarskim prvakom je na sklepnem turnirju pokala evropskih prvakov v Saviglianu uspel pravi podvig. Foto: Sportal

Škofjeločani so po zagrebškem Zrinjevcu ujeli še eno "veliko ribo". Francoski ugledneži so morali priznati premoč srčnim Slovencem, ki so prikazali eno najboljših iger doslej. Po štafetnem in natančnem zbijanju ter igri v krog so že vodili s 6:4, potem je francosko moštvo pričakovano dobilo naslednji dve igri hitrostnega zbijanja in se je tehtnica za kratko prevesila na njegovo stran (8:6). V zadnjih štirih klasičnih igrah pa so Škofjeločani dobili kar tri, še posebej odmevna je bila tista v igri trojic, ko je Simon Možina ob koncu igralnega časa zadel balina za končno skupno zmago.

Pontese, tudi s štirimi Slovenci, reprezentantoma Alešem Borčnikom in Davorjem Janžičem ter Gregorjem Severjem in Jasminom Čaušovičem, bo znova trd oreh, kljub temu pa je slovenski prvak že doslej dosegel velik uspeh in izločil izrazitega favorita ter večkratnega evropskega prvaka.

Sorodne vsebine

Komentarji

1
  • MarkJurko / 11.06.2016. ob 21:22

    Še dobro, da imamo strica Googla, da saj vem kje je ta kraj. Čestitke balinarjem in veliko uspeha v finalu!

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano