Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
25. 4. 2014,
9.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Simon Brus Eva Terčelj Ajda Novak

Petek, 25. 4. 2014, 9.26

8 let

Simonu Brusu manj kot sekundo zmanjkalo do brona

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Za slalomisti na divjih vodah so prvi odločilni boji svetovnega prvenstva za mladince in mlajše člane v avstralskem Penrithu.

V posamičnih polfinalih in finalih ter ekipnih tekmah so se pomerili kajakaši, kajakašice in kanuistični dvojci do 23 let. Simon Brus je med kajakaši končal na petem mestu, za kolajno pa zaostal za manj kot sekundo. Med kajakašicami je bila Eva Terčelj sedma, Ajda Novak pa dvanajsta. Ekipa kajakašev je prvenstvo končala na osmem mestu.

Prvi finalni nastopi se za slovensko ekipo niso končali po željah in ciljih. Še najbližje kolajni je bil celjski kajakaš Simon Brus, ki je s progo sicer opravil brez kazenskih sekund, a vseeno ostal brez kolajne. Za bronom je zaostal za 97 stotink sekunde. Naslova svetovnega prvaka med mlajšimi člani se je veselil Američan Michal Smolen, sin nekdanjega poljskega reprezentanta in trenutnega trenerja ameriške reprezentance Rafala Smolena. Drugo mesto si je priveslal Italijan Giovanni de Gennaro, tretji pa je bil Čeh Jiri Prskavec, lanskoletni članski svetovni podprvak in evropski prvak.

Terčeljevi se je finalna vožnja ponesrečila

V polfinalu kajakašic sta veslali obe slovenski predstavnici v Avstraliji. Eva Terčelj je bila po polfinalu na tretjem mestu, a se nato v finalni vožnji spopadla s številnimi težavami, imela kar 12 kazenskih sekund, ki so jo na koncu uvrstile na sedmo mesto. Ajda Novak je finalno vožnjo zgrešila za las, le za tri stotinke sekunde, tako da je prvenstvo končala na dvanajstem mestu. Po pričakovanjih je naslov svetovne prvakinje pripadel domačinki in dobitnici olimpijske kolajne iz Londona Jessici Fox. Nekoliko presenetljivo se je na drugo mesto uvrstila Kitajka Lu Li, ki je za zmagovalko zaostala za dobre tri sekunde. Tretja je bila Britanka Bethan Latham, ki je zaostala za skoraj šest sekund. V popoldanskem delu programa se je na progo podala še ekipa kajakašev do 23 let. Poleg Simona Brusa sta nastopila še mladinca Vid Kuder Marušič in Niko Testen. Brus, Kuder Marušič in Testen so bili osmi z zaostankom 12,55 sekund za vodilno ekipo iz Poljske. Drugi so bili Britanci, tretji pa Slovaki. Tekmovali so tudi mlajši člani v kategoriji dvojcev. Zmaga je po zaslugi dvojice Jonaš Kašpar – Marek Šindler odšla na Češko.

Ne spreglejte