Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
27. 8. 2022,
10.08

Osveženo pred

1 leto, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Namizni tenis Ana Tofant Deni Kožul

Sobota, 27. 8. 2022, 10.08

1 leto, 7 mesecev

Namiznoteniški turnir WTT Feeder

Sedmi niz usoden za Tofantovo in Kožula

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Deni Kožul | Deni Kožul se po porazu proti Slovaku Lubomiru Pišteji poslavlja od turnirja WTT Feeder. | Foto Namiznoteniška zveza Slovenije

Deni Kožul se po porazu proti Slovaku Lubomiru Pišteji poslavlja od turnirja WTT Feeder.

Foto: Namiznoteniška zveza Slovenije

V drugem krogu turnirja WTT Feeder v Olomoucu sta se od nadaljnjega tekmovanja poslovila slovenska namiznoteniška igralca Ana Tofant in Deni Kožul. Oba sta izgubila s 3:4. Tofantova proti Yuan Wan iz Nemčije, Kožul pa je moral v sedmem nizu priznati premoč Slovaka Lubomirom Pišteja.

Triindvajsetletna Mengšanka lani na turnirju WTT Contender v Budimpešti proti Yuan Wan ni osvojila niti niza, v Olomoucu je nemška reprezentantka tudi že vodila s 3:0. Kazalo je na njeno gladko zmago, toda Ana Tofant se ni predala, z odlično igro je izenačila izid v nizih, v sedmem pa je bila spet boljša 90. igralka svetovne lestvice. Končni izid je bil 4:3 (7, 4, 5, -8, -9, -8, 8) za Yuan Wan.

"Na takšnih turnirjih je izjemno težko dobiti štiri zaporedoma proti enakovredni oziroma boljši nasprotnici. Prve tri nize je nasprotnica odigrala praktično brez napak in mi ni pustila blizu. V začetku četrtega niza mi je nato uspelo nekoliko dvigniti raven svoje igre, ona je začela delati več napak, kar mi je prineslo izenačenje v nizih. V zadnjem nizu je bila nato v ključnih trenutkih žal sreča na njeni strani," je po turnirju v Olomoucu dejala Tofantova.

Na dobri poti, da bi se uvrstil v osmino finala, je bil Deni Kožul, 140. igralec svetovne lestvice, ki povedel z 2:0 v nizih, vodil je tudi še s 3:1, vendar je bil izkušeni Slovak Lubomir Pištej v končnici petega niza bolj zbran, v šestem in sedem pa Logatčanu ni več dovolili priključka. Končni izid je bil 4:3 (-14, -8, 11, -10, 10, 8, 8).

Preberite še:

Darko Jorgić, EP München, finale
Sportal V zgodovinskem finalu ni šlo, Darko Jorgić je evropski podprvak!
Ne spreglejte