Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
19. 10. 2021,
13.30

Osveženo pred

2 leti, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

gimnastika Sašo Bertoncelj

Torek, 19. 10. 2021, 13.30

2 leti, 6 mesecev

SP 2021 v gimnastiki

Na zadnji tekmi kariere ostaja v boju za finale, a ni optimističen

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Sašo Bertoncelj | Sašo Bertoncelj bo po SP 2021 sklenil bogato kariero. | Foto Ana Kovač

Sašo Bertoncelj bo po SP 2021 sklenil bogato kariero.

Foto: Ana Kovač

Najboljši slovenski telovadec Sašo Bertoncelj je solidno opravil kvalifikacije na 50. svetovnem prvenstvu v Kitakyuhshuju, ki je njegova zadnja tekma kariere. Na konju z ročaji je prikazal sestavo s težavnostjo 6,1 točke, nekoliko slabša izvedba (8,033) pa mu je prinesla oceno 14,133. Po prvem dnevu bo s petim mestom ostal v boju za finale.

Za 37-letnega Bertonclja je prvenstvo v deželi vzhajajočega sonca njegovo 13. v karieri. Kot je dejal pred odhodom, ga je po dolgem času in obdobju, polnem poškodb, pričakal dobro pripravljen.

"Mislim, da ne bo dovolj"

Danes mu je kvalifikacijska sestava solidno uspela, a kot sam pravi, se je nabralo preveč majhnih napak. "Vaja ni bila slaba, sploh ne. Vendar se je nabralo preveč majhnih napak skozi nastop. Pol točke ali več povsem nepotrebnega odbitka. Mislim, da ne bo dovolj, težko verjamem, da se lahko prebijem med osmerico," je po nastopu za STA dejal Škofjeločan, ki pa je po koncu dneva v boju za tako želeno osmerico najboljših na petem mestu.

"Škoda, mislim, da mi bo le malo zmanjkalo. Takole na oko bi rekel, da bom končal nekje okrog 13. mesta. Le malo bo zmanjkalo, tri ali štiri desetinke. Škoda. Sestavo sem opravil solidno, tako da si ničesar ne očitam. Dal sem vse od sebe," je še dejal Bertoncelj, ki se na konju meri tudi z do 18 let mlajšimi tekmeci.

"Čas je, da se generacija zamenja. Če se mi po kakšnem čudnem ključu izide, bom seveda najsrečnejši na svetu, a realno ne računam na to," je sklenil najboljši slovenski telovadec po slovesu šampionov Aljaža Pegana in Mitje Petkovška.

"Zmanjkalo mu je malo ostrine"

Tudi njegov trener Sebastijan Piletič je bil zadovoljen s predstavo svojega varovanca. "Vajo je naredil, zmanjkalo mu je malo ostrine. Nastop ni bil super, vendar sem vesel, da ga je opravil brez večje napake," je dejal Piletič in prav tako ocenil, da bo po njegovem bržkone premalo za finale.

Četudi so danes nastope že opravili kitajski, ruski, ukrajinski in madžarski telovadci, ki so med najboljšimi na konju z ročaji, pa v sredo nastopi čakajo še telovadce skupin 3 do 8, kar pomeni, da bo šele takrat jasno, ali se je Bertonclju na zadnji tekmi več kot 15-letne profesionalne kariere spet uspelo prebiti med osmerico najboljših na svetu.

Doslej mu je s SP najboljši dosežek uspel s četrtim mestom leta 2014 v kitajskem Nanningu.

Preberite še:

Tjaša Kysselef
Sportal Grenak priokus Kysselefove po enem najboljših izidov za slovensko žensko gimnastiko
Ne spreglejte