SiolNET. Sportal Drugi športi
0,98

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Plavalna zveza Slovenije

Sara Isaković ne bo direktorica

0,98

termometer

Sara Isaković
Foto: Vid Ponikvar

Nekdanja slovenska plavalka Sara Isaković vendarle ne bo direktorica Plavalne zveze Slovenije, je na torkovem izvršnem odboru v Ljubljani povedal novi predsednik PZS Jaka Bednarik. Dobitnica olimpijske medalje iz leta 2008 se je odločila, da bo nove življenjske izzive poiskala v Dubaju.

Plavalna zveza Slovenije je s tem v svoji ekipi izgubila bržkone najbolj prepoznaven obraz, a vodstvo zveze ima v tem trenutku pomembnejše naloge od iskanja znanih obrazov.

Novi selektor: Velikih skrivnosti ni

Miha Potočnik, tudi nekdanji trener Isakovićeve, ni več selektor slovenske reprezentance. Nasledil ga je Gorazd Podržavnik. Miha Potočnik, tudi nekdanji trener Isakovićeve, ni več selektor slovenske reprezentance. Nasledil ga je Gorazd Podržavnik. Foto: Vid Ponikvar Pred dnevi je PZS končno dobila novega selektorja. Miho Potočnika je zamenjal Gorazd Podržavnik. Ta še vedno usklajuje zadnje podrobnosti svojega programa, ki bo izhodišče za delo do olimpijskih iger 2020 v Tokiu. Preden ga bo razkril, ga bo obravnaval še strokovni svet PZS.

"Program je končan v 90 odstotkih, a še ni popolnoma usklajen, saj čakam še na zadnje pripombe. A velikih skrivnosti ni. Še vedno bodo norme oblikovane tako, da bo minimalni kriterij za nastop na največjih tekmah ta, da se plavalec lahko uvrsti v polfinale ali do 16. mesta. Cilj na olimpijskih igrah 2020 je finale, želja je celo več finalov," pravi Podržavnik.

Mancevič: Potrebujemo analitika

Dimitrij Mancevič napoveduje večje število meritev. Dimitrij Mancevič napoveduje večje število meritev. Foto: Bojan Puhek Ta usklajuje tudi zadnje podrobnosti z novoustanovljenim panožnim timom, strokovno ekipo pod vodstvom Dimitrija Manceviča. Na tem področju je jasno, da bo za kondicijsko pripravo skrbel Miha Robnik, nutricionistka in specialistka za krvno sliko ostaja Nada Kozjek, vodja psihologov bo Tanja Kajtna. Še vedno se na PZS za sodelovanje pogovarjajo z zdravnikom Robertom Marčunom, ki je z zvezo sodeloval v zadnjih štirih letih, iščejo pa novega analitika. Ob tem Podržavnik in Mancevič napovedujeta tudi vnovične meritve na Fakulteti za šport, pa tudi večje število meritev in celo nakup mobilne opreme, ki bo omogočala lažje spremljanje plavalca na pripravah.

"Nujno potrebujemo analitika. Pomembno je, kaj se dela v tujih reprezentancah in kako so do tega prišli," je v zvezi s tem povedal Mancevič in izpostavil, da je delo analitika celo manj pomembno na največjih tekmah, kar je bila praksa PZS do zdaj, kot to velja za vmesno obdobje, ko je mogoče v daljšem časovnem obdobju narediti potrebne spremembe.

Osnutek novega sistema tekmovanj

Selektor in vodja panožnega tima bosta obenem določila skupino talentiranih plavalcev, katere cilj bodo dobri dosežki na OI 2020 v Tokiu in tudi štiri leta pozneje. "Pomembno je, da talentirane plavalce predlagajo tudi klubi, posebej če kdo nima ustreznih pogojev. Sam imam za zdaj v glavi sedem, osem imen," je še dejal Podržavnik.

V zadnjem času ni bilo veliko domačih tekem, na katerih bi nastopali najboljši slovenski plavalci. V zadnjem času ni bilo veliko domačih tekem, na katerih bi nastopali najboljši slovenski plavalci. Foto: Vid Ponikvar

Nekdanji reprezentant in zdaj trener Ribnice Miha Koren je predstavil osnutek novega sistema tekmovanj, ki ga vsaj formalno Plavalna zveza Slovenije nikoli ni imela, zato je na tem področju vladal velik nered. Domače tekme z vsemi najboljšimi slovenskimi plavalci so postale redke, slovenski plavalci pa so za kakovostne mitinge skrbeli po nekdanji skupni državi. To naj bi se s prihodnjim letom spremenilo.

Plavalna zveza Slovenije dobiva tudi novo spletno stran, ki bo zamenjala preživeto in neuporabno staro, svojo obliko pa dobiva tudi projekt Dobre šole plavanja. Člani IO PZS so predsedniku na skupščini razširili tudi pooblastila, da se bo lahko neovirano pogovarjal za sodelovanje s starimi in morebitnimi novimi partnerji zveze, sprejet pa je bil tudi sklep, da sedež PZS ostaja v ljubljanski hali Tivoli.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 31
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin