Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
10. 12. 2017,
7.00

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

Samo Petje Glory 49 Rico Verhoeven

Nedelja, 10. 12. 2017, 7.00

6 let, 4 mesece

Samo Petje na debiju med elito naletel na močnejšega #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
Samo Petje | Foto FFC

Foto: FFC

Najboljši slovenski borec po pravilih K-1 Samo Petje je ob svojem debiju pod okriljem najmočnejše kickboksarke organizacije Glory izgubil. Že po 82 sekundah ga je z močnim udarcem v telo porazil Angolec Christian Baya.

Potem ko je Petje v FFC (Final Fight Championskip) aprila letos poskrbel za zgodovinski dosežek in nazivu najboljšega v lahki kategoriji po zmagi v Tivoliju nad Nizozemcem Eyevanom Denenbergom dodal še naslov v velterski, je prišel čas za stopničko višje.

Po dolgih pogajanjih je z najmočnejšo kickboksersko organizacijo, kjer veljajo pravila K-1, Glory, podpisal pogodbo in dobil priložnost za dokazovanje že v soboto na dogodku Glory 49 v Rotterdamu. Petje se je zavedal, kako težek izziv ga čaka, zato je formo in nasvete iskal tudi v Milanu in dvoboj proti Angolcu pričakal izredno samozavesten.

Želel ga je poslati v krtovo deželo, nato pa hitro izgubil

Angolec je bil premočen. | Foto: Angolec je bil premočen. "Spremljam ga že dalj časa in njegovi nastopi me niso navdušili. Oba imava zelo agresiven in nokavterski stil, poskušal ga bom čim prej umiriti z brcami in protinapadi, vsiliti svoj tempo ter ga poslati v krtovo deželo," je pred borbo kariere za 24ur.com dejal 25-letni Belokranjec, a odlični Baya ni potreboval dolgo, da je Slovenca spravil na kolena.

Prvič se je to zgodilo že 60 sekundah, ko je Baya po valu udarcev Petjo prvič prisil v počep. Le nekaj sekund kasneje je po drugem nokdavnu - močnem udarcu v telo - sodnik prekinil borbo in zmage se je ekspresno hitro veselil Baya.

K sreči to ni konec zgodbe za Slovenca v Gloryju, saj je pogodbo podpisal za štiri borbe, z možnostjo podaljšanja še za dodatni dve.

Kako je Angolec premagal Sama Petjo?

 

Nizozemec ostaja vladar v K-1

Na dvoboju večera za sta se za svetovni naslov v težki kategoriji udarila domači zvezdnik Rico Verhoeven in Jamal Ben Saddik. Na vrhu ostaja Nizozemec, ki je v peti rundi premagal trdoživega Maročana in še devetič ubranil svetovni naslov po pravilih K-1. Verhoeven je na vrhu že od februarja 2015.

Ne spreglejte