Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
22. 11. 2011,
19.55

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Eva Terčelj Gabrijel Ambrožič

Torek, 22. 11. 2011, 19.55

5 let, 6 mesecev

Rožančeve nagrade Terčeljevi, Ambrožiču, Raku, Jerasu in Žmavcu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V Ljubljani so podelili Rožančeve nagrade, najvišja športna priznanja, ki jih podeljuje Mestna občina Ljubljana.

Nagrade so prejeli kajakašica Eva Terčelj, predsednik Kajakaške zveze Slovenije Bojan Žmavc, priznani atletski funkcionar Gabrijel Ambrožič, namiznoteniški trener Bojan Rak in dolgoletni teniški delavec Andrej Jeras.

Letošnjim dobitnikom je nagrade na slovesnosti v atriju Mestnega muzeja podelil ljubljanski podžupan Jani Möderndorfer, ob tej priložnosti pa je priznani industrijski oblikovalec Oskar Kogoj MOL podaril posebno zbirko smuči, ki pokriva celotno zgodovino smučanja, od bloške smučke, partizanske, smučke Triglav, do lesenega prototipa skakalne smučke in petih smuči, ki od začetka do konca prikazujejo nastanek enega največjih inovatorskih, tehnoloških in oblikovalskih dosežkov v sodobni smučarski zgodovini.

Eva Terčelj je nagrado prejela za izjemne športne dosežke. V mladinsko reprezentanco se je prvič uvrstila leta 2006 in že v svojem prvem nastopu na evropskem mladinskem prvenstvu v ekipni tekmi K-1 slalom osvojila medaljo. Odličen je bil tudi prehod v člansko konkurenco, kjer je že prvo leto osvojila naslov evropske prvakinje med mlajšimi članicami, na tekmah svetovnega pokala in na svetovnem prvenstvu v absolutni konkurenci pa se je uvrščala med prvo deseterico. Bila je članica ekipe, ki je na svetovnem članskem prvenstvu v Tacnu osvojila bronasto medaljo in Sloveniji priveslala tudi kvoto za nastop na olimpijskih igrah v Londonu.

Gabrijel Ambrožič je nagrado prejel za delo na strokovnem in organizacijskem področju. Ambrožič v atletskem športu vsestransko deluje že dobra štiri desetletja. Pričel je kot tekmovalec na srednje proge, nato se je posvetil sodniškemu in organizacijskemu delu.

Bojan Rak je nagrado prejel za dosežke v profesionalnem in strokovnem športnem delu. V namiznoteniški šport je vključen že 47 let. V trenerske vode je zaplul leta 1983, v svoji 27-letni trenerski karieri pa je s posebno zavzetostjo vzgojil vrsto tekmovalcev, kot so Robert Smrekar, Luka Reflak, Saša Ignjatovič, Gregor Škafar, Bojan Tokič.

Andrej Jeras je nagrado prejel za dosežke v profesionalnem in prostovoljnem športnem delu. V delo organov TD Slovan vključil že ob njegovi ustanovitvi leta 1974. V obdobju od 1994 do 2000 je bil kapetan moške članske ekipe, leta 2001 pa je bil prvi poklicni direktor Teniške zveze Slovenije.

Bojan Žmavc je nagrado prejel za delo na strokovnem in organizacijskem področju. Med leti 1986 in 1993 je kot vodja ali pomočnik reprezentance sodeloval na svetovnih prvenstvih v slalomu in spustu na divjih vodah in na olimpijskih igrah v Barceloni leta 1992. Globoke sledi je pustil tudi na organizacijskem področju, med drugim je bil predsednik organizacijskega komiteja na lanskem svetovnem prvenstvu v Tacnu. Trenutno je predsednik Kajakaške zveze Slovenije.

Ne spreglejte