Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Torek,
26. 11. 2013,
11.17

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Gregor Ropret Andrej Flajs Jan Pokeršnik Tine Urnaut Matevž Kamnik Alen Pajenk Rok Satler Nikola Grbić liga prvakov liga prvakov

Torek, 26. 11. 2013, 11.17

3 leta, 10 mesecev

Ropret boljši od legendarnega Grbića

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Prihodnji teden se bo po enomesečni pavzi nadaljevalo tekmovanje v ligi prvakov v moški konkurenci. Pred nadaljevanjem smo malo pobrskali po številkah v statistiki, ki pravijo kaj?

S 64 točkami na treh tekmah vodi na listi najboljših po točkah izvrstni bolgarski reprezentant Valentin Bratoev (Friedrichshafen), le tri manj sta dosegla Nemec Robert Kromm in Čeh, ki je pred kratkim blestel tudi v Stožicah, David Konecny (Tours VB). Najboljši igralec v tej sezoni ACH Volley Anđelko Ćuk na tej razpredelnici zaseda 24. mesto (45 točk), najboljši Slovenec pa je na 51. mestu Andrej Flajs (35).

Trenutni kralj blokerjev je presenetljivo nekdanji igralec "oranžnih zmajev" Adam Simac, ki je v prvih treh krogih v dresu švicarskega Lugana dosegel 12 blokov. Pol manj jih je kot najboljši ACH-jevec dosegel hrvaški korektor Ćuk, njegov soigralec in slovenski reprezentant Matej Vidič pa pet.

Ropret tudi med najboljšimi serverji, Urnaut 11. sprejemalec

Do presenetljivega spoznanja pridemo, ko pod drobnogled vzamemo statistiko vseh podajalcev. Trenutno se z najboljšim odstotkom lahko pohvali Argentinec in član Piacenze Luciano de Cecco, podajalec ACH Volley Gregor Ropret pa zaseda 16. mesto, kar je mesto bolje od legendarnega srbskega odbojkarja, v tej sezoni člana Zenita, Nikole Grbića. Občasni slovenski reprezentant in igralec Posojilnice Dob Rok Satler je trenutno 23. organizator igre lige.

Prvo mesto na lestvici najboljših serverjev z devetimi asi zaseda trenutno najboljši odbojkar na svetu Rus Dimitrij Muserskij (Belogorie Belgorod), prav toliko jih je dosegel ameriški sprejemalec pri Zenitu Matthew Anderson, že na devetem, kar je najboljše v vseh kategorijah, pa najdemo s šestimi asi prvega dirigenta igre ACH Volley Ropreta.

Tukaj so le še sprejemalci. Daleč najboljši odstotek sprejema ima Srb Marko Ivović (Paris Volley), kot najboljšega Slovenca pa na 11. mestu najdemo člana Arkasa Tineta Urnauta.

Odbojkarji ACH Volley bodo tekmo 4. kroga lige prvakov odigrali 4. decembra (20.30), ko bodo gostovali pri francoskih prvakih Toursu VB.

Ne spreglejte