Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
9. 4. 2011,
16.46

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natalija Gros Mina Markovič Maja Vidmar

Sobota, 9. 4. 2011, 16.46

8 let

Rogati jak vabil na svetovni pokal v športnem plezanju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenija bo 7. in 8. maja prvič v zgodovini gostila tekmo svetovnega pokala v balvanskem plezanju. Prizorišče tekme bo Log pri Brezovici.

Danes so na Prešernovem trgu v Ljubljani priredili promocijski dogodek, ki so se ga udeležili tudi slovenski favoriti na tej tekmi.

Športno plezalno društvo Korenjak je lani uspelo s kandidaturo ter občino Log - Dragomer postavilo na zemljevid postaj svetovne karavane v tej zvrsti športnega plezanja.

Organizatorji tekmovanja želijo ta privlačen šport, v katerem Slovenci, zlasti slovenske športne plezalke, že nekaj zadnjih sezon krojijo svetovni vrh, približati čim večjemu številu ljudi. Zato so na Prešernovem trgu v Ljubljani postavili velik plezalni stolp, na katerega so lahko splezali tudi mimoidoči.

Na prizorišču so bili tudi slovenski reprezentanti, ki sodijo v sam vrh svetovnega športnega plezanja. Mina Markovič je povedala, da so za prvo tekmo svetovnega pokala, ki bo ob prihodnjem koncu tedna v Milanu, dobro pripravljeni. Natalija Gros, ki bo tekmo v Milanu izpustila, pa je dodala, da ji misli neprestano uhajajo v mesec maj, ko bo na Logu prvič organizirano tekmovanje za svetovni pokal v balvanskem plezanju, saj je nastopiti pred domačim občinstvom posebna čast.

Pred mikrofon je stopil tudi Jernej Kruder, ki je - glede na rezultate - največji slovenski plezalni up, kar je dokazal s četrtim mestom, ki ga je lansko leto dosegel na tekmovanju za svetovni pokal v balvanskem plezanju v Vailu. Dogodka se je udeležila tudi Maja Vidmar.

Precej zanimanja je požel mimohod članov Športno plezalnega društva Korenjak, ki so se v spremstvu uradne maskote tekmovanja na Logu, prikupnega rogatega jaka, sprehodili po Čopovi ulici in mimoidočim razdeljevali zgibanke in vabila za tekmovanje.

Ne spreglejte