Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
30. 12. 2013,
15.24

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Philadelphia Eagles NFL NFC AFC

Ponedeljek, 30. 12. 2013, 15.24

4 leta, 2 meseca

Rodgers rešil Green Bay, Manning in Broncos v knjigi rekordov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Green Bay Packers, New Orleans Saints, San Diego Chargers in Philadelphia Eagles so si zadnji dan rednega dela ameriške lige NFL priigrali zadnja mesta za končnico, ki se bo začela že konec tedna.

Green Bay si je odločilno zmago priboril na gostovanju pri večnem tekmecu Chicagu, potem ko je podajalec Aaron Rodgers 38 sekund pred koncem tekme podal do lovilca Randalla Cobba za odločilni zadetek in zmago s 33:28. "Občutki so neverjetni. Kakšna tekma! Bil sem v pravem ritmu, dobro smo igrali. Nekaj priložnosti smo res zapravili, ampak glede na to, da je bil to obračun z največjimi tekmeci in da je bila to tekma za biti ali ne biti, sem res ponosen," je dejal Rodgers, ki se je tako kot Cobb vrnil po dolgem okrevanju po poškodbi.

Manning je prehitel Breesa

Philadelphia je v odločilni tekmi za prvo mesto v skupini NFC vzhod ugnala Dallas s 24:22, New Orleans je zlahka z 42:17 premagal Tampo Bay, San Diego pa je po podaljšku premagal Kansas City. V konferenci AFC si je prednost domačega igrišča v končnici zagotovil Denver z visoko zmago nad Oaklandom s 34:14. Podajalec Peyton Manning je postavil rekord po številu podajalnih jardov v eni sezoni, zbral jih je 5.477, kar je jard več od prejšnjega rekorda, ki ga je imel v lasti podajalec New Orleansa Drew Brees iz leta 2011. Prav tako je redni del sezone končal z rekordnimi 55 podajami za "touchdown", prejšnjo najboljšo znamko je s 50 držal podajalec New Englanda Tom Brady iz leta 2007. Broncos so ob tem skupno dosegli kar 606 točk, kar je prav tako rekord v ligi NFL za eno sezono.

New England je premagal Buffalo s 24:20 in bo tako kot Denver prost v prvem krogu končnice. V konferenci NFC je Seattle ugnal St. Louis s 27:9 ter si zagotovil prednost domačega igrišča v končnici in počitek v prvem krogu "playoffa". V prvem krogu tega bo počivala tudi Carolina, zmagovalka skupine NFC jug, potem ko je zmagala v Atlanti z 21:20.

Sicer pa so nosilci v končnici od najboljšega do najslabšega v konferenci NFC Seattle (razmerje zmag in porazov 13-3), Carolina (12-4), Philadelphia (10-6), Green Bay (8-7-1), San Francisco (12-4) in New Orleans (11-5), v AFC pa Denver (13-3), New England (12-4), Cincinnati (11-5), Indianapolis (11-5), Kansas City (11-5) in San Diego (9-7).

Branilci naslova brez končnice

Prihodnji konec tedna bo na sporedu tako imenovani "wild card weekend" oziroma prvi krog končnice. Indianapolis Colts bodo v AFC gostili Kansas City Chiefs, Cincinnati Bengals pa San Diego Chargers. V NFC bosta na sporedu obračuna med Philadelphia Eagles in New Orleans Saints ter Green Bay Packers in San Francisco 49ers.

Brez končnice so ostali branilci naslova Baltimore Ravens, potem ko so izgubili s 17:34 v Cincinnatiju. Ravens so tako brez "playoffa" ostali prvič po letu 2007. Najslabša ekipa sezone so Houston Texans, ki so končali sezono z vsega dvema zmagama in kar 14 porazi in bodo imeli pravico prvega izbora na naboru za prihodnjo sezono.

Finale za pokal Vincea Lombardija bo na sporedu 2. februarja v New Jerseyju.

Ne spreglejte