Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
12. 12. 2019,
17.49

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Adrian Gomboc Maruša Štangar judo

Četrtek, 12. 12. 2019, 17.49

4 leta, 4 mesece

Qingdau, judo, masters

Gomboc in Štangarjeva na Kitajskem do petega mesta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Maruša Štangar judo | Maruša Štangar je v boju za bron priznala premoč Ukrajinki Irini Dolgovi. | Foto Peter Kastelic

Maruša Štangar je v boju za bron priznala premoč Ukrajinki Irini Dolgovi.

Foto: Peter Kastelic

V Qingdau na Kitajskem se je danes začel letošnji masters v judu. Uvodni dan sta peti mesti slovenskemu taboru priborila Adrian Gomboc v kategoriji do 66 kg in Maruša Štangar v kategoriji do 48 kg.

Štangarjeva, bronasta z letošnjega EP, je imela enega težjih dvobojev že uvodu s Srbkinjo Milico Nikolič, s katero se dobro poznata s tekmovanj in treningov. Tokrat je bila spet uspešnejša Ljubljančanka z odločilno tehniko v podaljšku, v parterju je nato ugnala Izraelko Shiro Rishony in v četrtfinalu še Španko Julio Figueroo, s katero je letos skupaj stala na stopničkah na evropskih igrah v Minsku.

V polfinalu je Štangarjevo nato ugnala Mongolka Naranceceg Gaanbatar, ki je bila od Slovenke boljša letos tudi na svetovnem prvenstvu v Tokiu, na grand slamu v Združenih arabskih emiratih pa je slavila tekmovalka Olimpije. Mongolka je slovensko reprezentantko presenetila že v uvodu in za zmago potrebovala vsega 15 sekund. V boju za bron je morala Štangarjeva priznati premoč še Ukrajinki Irini Dolgovi.

Adrian Gomboc je končal na petem mestu. | Foto: Stanko Gruden, STA Adrian Gomboc je končal na petem mestu. Foto: Stanko Gruden, STA

Gomboc je v uvodnem dvoboju ugnal tretjega z letošnjega evropskega prvenstva Gruzijca Bagratija Niniašvilija, nato pa v izkušenega Izraelca Tala Flickerja in v četrtfinalu še aktualnega evropskega prvaka Ukrajinca Georgija Zantaraio. Vse dvoboje je Gomboc dobil v podaljšku. Gruzijec je izgubil po tretji kazni, proti Izraelcu pa je Gomboc dosegel vazari po skoraj dveh minutah dodatnega boja, proti Ukrajincu po minuti.

V polfinalu je Gomboc v parterju izgubil dvoboj s kasnejšim zmagovalcem 21-letnim Manuelom Lombardom iz Italije, ki je uspehu na grand slamu v Abu Dabiju dodal še slavje na Kitajskem, Gomboca pa je letos ugnal že v Düsseldorfu. Prekmurec, ki nastopa za ljubljanski Bežigrad, je bil nato neuspešen tudi v popravnem izpitu za bron, ko je moral priznati premoč drugemu Gruzijcu Važi Margvelašviliju, še enemu nosilcu brona z letošnjega EP v Minsku.

Anja Štangar v kategoriji do 52 kg in Kaja Kajzer v kategoriji do 57 kg sta izgubili uvodna dvoboja.

Preberite še:

Sportal Bojeviti Štajerec brez lažne skromnosti: V Tokio ne grem le sodelovat! #video
Ne spreglejte