Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Ponedeljek,
12. 11. 2012,
22.51

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

ameriški nogomet liga NFL Atlanta Falcons

Ponedeljek, 12. 11. 2012, 22.51

5 let, 2 meseca

Prvi remi po štirih letih in poraz nepremagljivih

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Deseti teden lige NFL je ponudil prvi letošnji neodločen izid, prvi poraz Atlante Falcons, drugi zaporedni poraz New York Giants in morebitni Super Bowl pred Super Bowlom.

V vetrovnem mestu so se pomerili Houston Texans in Chicago Bears. Pred tekmo so imeli oboji po sedem zmag in en sam poraz. Prav mogoče je, da se bosta ti dve ekipi pomerili na Super Bowlu. Čeprav so oboji letos že dosegali veliko točk, pa tako ene kot druge krasi odlična obramba in to je bila dejansko borba obramb. V močnem dežju smo videli en sam "touchdown" in kar šest izgubljenih žog. S 102 jardoma in "touchdownom" je tekmo v korist Houstona (13:6) odločil tekač Arian Foster. Z osmimi zmagami so Texans vodilna ekipa konference AFC. Bears ostajajo pri sedmih zmagah.

V konferenci NFC jih imajo več le Atlanta Falcons. Slednji so v nedeljo doživeli prvi sezonski poraz, ko so jih z 31:27 presenetili New Orleans Saints. Pri slednjih je "tight end" Jimmy Graham ujel dva "touchdowna" in osvojil 146 jardov. Trije "touchdowni" in 411 jardov podajalca Matt Ryana ni bilo dovolj, da bi Falcons ostali neporaženi.

Nastradali trije podajalci

Podajalec Chicaga Jay Cutler je odigral le prvi polčas, nato ga je zaradi pretresa možganov zamenjal Jason Campbell. Resnejši prestres je doživel podajalec Philadelphie Eaglesov Michael Vick. Gotovo bo izpustil vsaj eno tekmo. Eagles, lani prehitro imenovani za "dream team", so izgubili proti Dallas Cowboys (23:38) in so s šestimi porazi bolj ali manj že odpisani iz bitke za končnico.

Pretres možganov je utrpel tudi prvi podajalec San Francisco 49ers Alex Smith. Igrali so proti St. Louis Rams, tekma pa se je končala brez zmagovalca. Oboji so v podaljšku zapravili več priložnosti za točke in po 15 minutah dodatka je ostalo 24:24. Šlo je za prvi remi po skoraj štirih letih in skupno 18. (od leta 1974, ko se v NFL igra podaljšek).

Kaj se dogaja z Giants?

Za največje presenečenje desetega tedna so poskrbeli Cincinnati Bengals, ki so po štirih zaporednih porazih premagali branilce naslova New York Giants (31:13). Podajalec Bengalsov Andy Dalton je prvič v karieri vrgel štiri "touchdowne", na drugi strani pa je Eli Manning na drugi tekmi zapored ostal brez podaje za TD. Zmage pa se je veselil starejši od bratov Manning, Peyton. Za zmago Denver Broncosov 36:14 nad Carolina Panthers je podal za 301 jard in presegel mejnik 420 "touchdownov" legendarnega Dana Marina.

Izpostavimo še zmagi Minnesote Vikingsov 34:24 nad divizijskimi rivali Detroit Lions in vse boljše Tampe Bay Buccaneers 34:24 nad San Diego Chargers. Že šestič letos pa so izgubili New York Jets. Tokrat so jih z 28:7 nadigrali Seattle Seahawks. Čeprav Mark Sanchez v napadu ne more ničesar, ga trener Rex Ryan še kar ni pripravljen zamenjati s Timom Tebowom.

Ne spreglejte