Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Ponedeljek,
23. 12. 2013,
18.50

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Luka Slabe slovenska odbojkarska reprezentanca Niš

Ponedeljek, 23. 12. 2013, 18.50

8 let

Prvi in edini cilj je SP: selektor aktiviral mladega Pavloviča

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenski odbojkarski reprezentanci, ki na božični dan začenja priprave na zadnji krog kvalifikacij za uvrstitev na SP 2014, se je namesto poškodovanega Alena Pajenka pridružil Uroš Pavlovič.

''Če bi se zbrali z mislijo, da se ne moremo uvrstiti na SP, bi bilo bolje, da se sploh ne bi dobili. Vsekakor je to naš prvi in edini cilj,'' je dva dni pred reprezentančnim zborom odločen selektor Luka Slabe, prepričani smo, da podobno razmišlja tudi štirinajsterica, ki bo v sredo prišla na priprave.

''Na srečo je to edina poškodba, ki se je zgodila. Seveda bi bili vsi zelo veseli, če bi bil Alen lahko z nami, a je, kar je. V nedeljo sem govoril z njim, vendar stanje z ramo ni najboljše. Za zdaj je v fazi rehabilitacije, videli pa bomo, ali bo potrebno še kaj več kot to. Namesto njega smo poklicali Uroša Pavloviča iz Panvite Pomgrada, kajti poškodovan je še Dane Mijatović, ki je bil na prejšnjih pripravah tudi že z nami, ima zlomljeno stopalnico, naši blokerji na pripravah bodo torej Matevž Kamnik, Matej Vidič, Danijel Koncilija in, kot rečeno, Uroš Pavlovič.''

Drugih sprememb na seznamu Luke Slabeta ni. In če je Pajenkova poškodba slaba novica, je dobra ta, da je večina igralcev s Slabetovega seznama v prvem delu sezone igrala v svojih klubih, večina zelo dobro.

Kovačič v prednosti

''Zagotovo je to ohrabrujoče, kajti večina je bila res ves čas v tekmovalnem ritmu. Na sprejemalskih mestih so tako Urnaut, Čebulj, Flajs in Pokeršnik skoraj ves čas igrali in prikazali dobro igro. Na mestu korektorja je odlično igral Gasparini, ki je bil do zdaj eden od najboljših igralcev v italijanski ligi A-1, hkrati pa je seveda najboljši igralec Verone. Žal je manj priložnosti za igranje v Veroni dobil Alen Šket, kar me malce skrbi, toda po drugi strani bo njegova motivacija, da se dokaže v reprezentančnem dresu, toliko večja. Vemo, da sta ves čas igrala tudi Vinčić in Ropret, pa tudi blokerji so bili v glavnem ves čas v tekmovalnem ritmu. Prav tako na mestu prostega igralca Kovačič, ki je zelo dobro igral v ligi prvakov. Manj je igral Plot, ki pa je bil še na evropskem prvenstvu brez kluba in je imel skrb zbujajoč status. Zdaj je vsaj v klubu, če nič drugega, v Vibi Valentii vsaj kakovostno trenira, čeprav je, in to moram reči odkrito, Kovačič trenutno v prednosti,'' je še dejal Slabe.

Slovenski odbojkarji bodo do tekem s Finsko, prva bo 29., druga pa 30. decembra, obe bosta za zaprtimi vrati, trenirali dvakrat na dan. Zadnji dan letošnjega leta bodo preživeli v krogu svojih najbližjih, že na prvi dan leta 2014 pa bodo odpotovali v Niš.

Ne spreglejte