SiolNET. Sportal Drugi športi
0,03

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Primož Marinko novi predsednik Balinarske zveze Slovenije

0,03

termometer

balinanje |  | Foto: Reuters
Foto: Reuters

Na izredni seji skupščine Balinarske zveze Slovenije v Ljubljani je bil za novega predsednika soglasno izvoljen Primož Marinko. Ankarančan je zamenjal Sandija Kofola, ki je predčasno odstopil s te funkcije iz osebnih razlogov. Marinko bo na čelu zveze prihodnja štiri leta.

Marinko je nekdanji balinar, ki je igral v Hrvatinih, pri Anteni Portorož, Trti in koprski Marjetici, leta 2011 je zasedel mesto sekretarja OBZ Slovenska Istra in leto kasneje postal član IO BZS. Pred dvema letoma je postal tudi član tekmovalne komisije mednarodne zveze FIB.

Novi predsednik je v programu zapisal, da bo zveza tudi v prihodnje vso pozornost namenila reprezentančnim selekcijam in nadaljevala delo z mladimi, s tem da je potrebno še izboljšati delo v klubih. Tudi na področju marketinga, promocije in na segmentu prepoznavnosti športne panoge ter sistemu šolanja, izobraževanja in izpopolnjevanja kadra.

Po vzoru nekaterih večjih nacionalnih športnih zvez je pomembna pridobitev nacionalnega, pripravljalnega centra, kjer bi se lahko vsi balinarji pripravljali na večja mednarodna tekmovanja, v mandatnem obdobju 2019-2023 naj bi proučili in začeli pripravo dokumentacije in pridobivanja sredstev za izgradnjo centra.

Preberite še:

balinanje Sportal Borčnik in Janžič z Ivreo zmagovalca evropskega klubskega pokala

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin