Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
16. 6. 2019,
18.06

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

balinanje Davor Janžič Aleš Borčnik

Nedelja, 16. 6. 2019, 18.06

4 leta, 10 mesecev

zaključni turnir četverice najboljših balinarskih moštev v evropskem pokalu prvakov

Borčnik in Janžič z Ivreo zmagovalca evropskega klubskega pokala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
balinanje | Foto Hina/STA

Foto: Hina/STA

Na zaključnem turnirju četverice najboljših balinarskih moštev v evropskem pokalu prvakov v Chieriju je zmagala BRB Ivrea. Italijani so bili v finalu za odtenek boljši od francoskega Saint Vulbas, saj so ga premagali šele v dodatni igri z 11:11 (3:1) in tako sedmič osvojili evropsko lovoriko.

Italijansko moštvo, tokrat s slovenskima reprezentantoma Alešem Borčnikom in Davorjem Janžičem, je v polfinalu premagalo francoski Balaruc les Bains s 13:9, v odločilni tekmi za prvo mesto pa se je le uspelo oddolžiti Francozom za lanski poraz v finalu.

Borčnik je skupaj s Ferrerom izgubil dvoboj v štafeti, saj sta Frederic Marsens in Alexandre Chirat z imenitnim rezutatom 61 zadetkov (zgrešila le enkrat) dosegla nov svetovni rekord. Davor Janžič in Carlo Ballabene sta premagala francosko dvojico Condro - Belay in izsilila podaljšek, Davor pa je v podaljšku še zadel balina.

Slovenska predstavnika Trata in Zabiče sta izpadla v četrtfinalu. Škofjeločani niso bili kos francoskemu moštvu Balaruc les Bains, Zabičani pa so izgubili obe tekmi s hrvaško Istro iz Poreča.

Balinarke Krima tretje v pokalu evropskih prvakinj

Letošnje zmagovalke pokala evropskih prvakinj so balinarke Saint Vulbasa. Francozinje so v finalu v Čavlah premagale italijansko ekipo Borgonese z 10:8 in si tako zagotovile že svojo sedmo lovoriko. Tretje mesto so osvojile igralke Krima, ki so v polfinalu izgubile z Italijankami s 6:12.

V drugem polfinalnem dvoboju so bile Francozinje boljše od Labina s 15:3.

Slovenske prvakinje so najprej premagale Altino iz Beograda z 12:6, proti kasnejšemu finalistu Borgoneseu pa v polfinalu niso pokazale dovolj zbranosti. Štiri točke je prispevala Ana Pevec v natančnem zbijanju in klasični igri, po točko pa so osvojile Sara Jenčič v igri v krog ter dvojica Tadeja Petrič - Nelly Škoberne.

Četrto mesto je osvojil hrvaški državni prvak Labin, peto Altina iz Srbije, šesto Čavle (Hrvaška), sedmo turški Afad, na osmem mestu pa so bile balinarke Parseka iz Rusije.

Preberite še:

balinanje
Sportal Balinarji Trate in Zabič izpadli iz evropskega pokala prvakov
balinanje
Sportal Balinarji Trate in Zabič v četrtfinalu evropskega pokala prvakov
Ne spreglejte