Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
29. 3. 2019,
11.32

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

karate

Petek, 29. 3. 2019, 11.32

5 let, 1 mesec

EP v karateju

Prijetno presenečenje: Tjaša Ristić v finalu EP v karateju!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Tjaša Ristič karate EP Novi Sad | Foto Karate zveza Slovenije

Foto: Karate zveza Slovenije

Slovenska karateistka Tjaša Ristić bo na evropskem prvenstvu v Guadalajari v Španiji osvojila najmanj srebrno kolajno. Za zlato v kategoriji do 61 kilogramov se bo v soboto pred kosilom pomerila s Turkinjo Merve Coban.

Ristićeva je tekmovanje na Pirenejskem polotoku začela z gladko zmago nad Izraelko Diano Petrescu (5:0), nato pa v dvoboju s staro znanko, Norvežanko Bettino Alstadsaether, slavila tesno zmago 1:0. Gre za tekmovalko, s katero se je Ristićeva pomerila že na lanskem prvenstvu stare celine v Novem Sadu za bron. Tudi takrat je bila uspešnejša tekmovalka Karate kluba Kranj.

Dvoboj tekmovalk, ki se dobro poznata tudi s priprav, je delno odločila športna sreča, saj je Ristićeva povedla, nato pa izredno dobro taktično branila svojo prednost.

V nadaljevanju je slovenska prvakinja premagala še Nizozemko Lynn Snel s 3:2, proti kateri je cel dvoboj vodila. V polfinalu je gladko porazila Slovakinjo Ingrido Suchanikovo, kar z 9:1. Najtežja tekma jo čaka v nedeljo, ko se bo pomerila s tretjo tekmovalko s svetovne jakostne lestvice.

Ne glede na izid finala je Ristićeva že poskrbela za največji uspeh slovenskega ženskega karateja, osvojila pa je tudi pomembne točke v kvalifikacijah za nastop na olimpijskih igrah 2020 v Tokiu.

V katah sta slovenske barve zastopala Bor Hartl in Maša Simonič ter izpadla po prvem krogu. V športnih borbah je po prvem krogu kategorije do 84 kilogramov izpadel tudi Stefan Joksimović, Lina Pušnik v kategoriji do 68 kilogramov pa je po porazu v rednem delu dobila še priložnost v repesažu, a izgubila obe borbi.

Pomemben del prvenstva je bil tudi redni kongres članic evropske zveze, kjer je glavna tematika še vedno sporočilo prirediteljev olimpijskih iger 2024 v Parizu, da karateja tam ne bo v olimpijske programu. Karateisti še vedno upajo, da se zadeva zaradi razširjenosti tega športa v svetovnem merilu lahko spremeni.

Ne spreglejte