Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
31. 1. 2009,
17.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sobota, 31. 1. 2009, 17.08

8 let

Presenečena le Sraka in Ferjan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Državno prvenstvo v judu je prineslo le dve presnečenji. V kategoriji do 70 kg je Raša Sraka v finalu izgubila proti Ani Velenšek, nad 100 kg pa je Primož Ferjan klonil proti Darku Petelinšku.

V kategoriji do 48 kg je naslov državne prvakinje brez borbe osvojila edina predstavnica Kristina Vršič (Duplek), v kategoriji do 52 kilogramov pa se je zmage v finalu po pričakovanjih veselila Petra Nareks (Sankaku), ki je premagala Jernejo Senekovič (Duplek). "Vse borbe sem zmagala z 10:0 in sem zadovoljna. V moji kategoriji se je zdaj pojavilo nekaj mlajših novih tekmovalk, ki pa se bodo morale v prihodnje še potruditi," je po zmagi dejala Nareksova.

V kategoriji do 57 kg je ob odsotnosti Vesne Đukić zmago slavila Tina Trstenjak (Sankaku), ki je bila boljša od Jasne Škofič (Duplek), medtem ko je v kategoriji do 63 kg prepričljivo zmago slavila Urška Žolnir (Sankaku). "Tekme sem dobila po desetih ali 15 sekundah, nisem imela večjih težav. Tudi v finalu je bilo vsega hitro konec, po vsega 15 sekundah," je po zmagi nad Nino Miloševič (Duplek) povedala Žolnirjeva, ki bo v svetovnem pokalu nastopila čez 14 dni na Dunaju.

Sraka doživela presenečenje

V kategoriji do 70 kilogramov je reprezentantko Srako presenetila Ana Velenšek (Sankaku). "Padla sem v borbi za zlato točko. To ni bil lep judo. Že tako zaradi težav s hrbtom ne morem delati tako, kot bi hotela, potem pa še takšen poraz. Upam, da bo z zdravstvenega stališča kmalu bolje, ker drugače ne vem kako naprej," je bila razočarana Sraka, njen trener Gregor Brod pa jo je dopolnil: "Tekmica je bila agresivnejša, sicer groba, Raša je dobila tudi nekaj brc in na koncu so sodniki dosodili zmago Celjanki. Tako je, kaj hočemo."

Kategorijo višje je zmago do 78 kg slavila Regina Jernejc (Sankaku), ki je ugnala Leo Murko (Drava), v najtežji kategoriji nad 78 kg pa bronasta olimpijka Lucija Polavder (Sankaku) ni imela težav z nasprotnicami. V finalu je Polavderjeva gladko premagala Urško Urek (Drava). "Urška je že stara znanka in še vedno vem, kako jo premagati. V bistvu nisem imela težav do zmage, tako ali tako smo nastopile zgolj tri borke od napovedanih štirih," pa je po zmagi dejala Polavderjeva.

Moška konkurenca je bila še nekoliko bolj zanimiva, saj je na tatami stopilo precej več borcev. V kategoriji do 60 kilogramov je Andraž Jereb (Olimpija) v finalu premagal Matjaža Trbovca (Sankaku), v kategoriji do 66 kilogramov je bil Roki Drakšič, ki je letos prestopil v kategorijo višje, boljši od Simona Mohoroviča (Bežigrad), v kategoriji do 73 kilogramov pa je Sašo Jereb (Olimpija) premagal Tadeja Čeha (Duplek). Bežigrajčan Aljaž Sedej je v finalu kategorije do 81 kg ugnal Jesenka Četiča (Olimpija), do 90 kg pa je Denis Imamovič (Impol) premagal presenetljivega finalista in "povratnika" na blazinah Denisa Rusa (Impol).

V kategoriji do 100 kilogramov je reprezentant Primož Ferjan (Impol) doživel neprijetno presenečenje, potem ko ga je na ippon vrgel Darko Petelinšek, ki je tokrat nastopil v kimonu Dupleka. "Pozna se mi, da nisem kaj dosti treniral. Malo me je ustavila poškodba, malo sem se posvetil šoli. No, če mi že v judu danes ni šlo, lahko vsaj rečem, da sem uspel opraviti precej pomembnih šolskih obveznosti. Nisem pričakoval, da bo Darko tako močan, presenetil me je. V bistvu sem ravno poskušal s svojo akcijo, ko mu je nekje v četrti minuti uspel met. Res me je dobil na 'levi' nogi, a je povsem zasluženo zmagal. Kaj takega se lahko v judu hitro zgodi," je po borbi povedal mlajši od bratov Ferjan - Primož. V najtežji kategoriji nad 100 kg reprezentant Matjaž Ceraj (Impol) v finalu ni imel težav z Mitjo Jenušem (Železničar).

Judoiste in judoistke zdaj prihodnji konec tedna čaka tekma svetovnega pokala v Parizu, kjer bo na sporedu prvi grand slam sezone. Tja bodo odpotovali Simon Mohorovič, Aljaž Sedej, Raša Sraka in Tina Razinger, medtem ko bodo čez 14 dni na tekmi v Budimpešto in na Dunaj znova potovali vsi slovenski reprezentanti in reprezentantke.

Ne spreglejte