Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
5. 10. 2015,
14.29

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Zgornja Gorenjska odbojka

Ponedeljek, 5. 10. 2015, 14.29

8 let

Povratnice med elito z dvema Američankama

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Potem ko so odbojkarji začeli DP, bodo odbojkarice na igrišče stopile ta teden. Med njimi bodo tudi povratnice v elitno druščino, igralke Zgornje Gorenjske.

Te vodi trener moške mladinske reprezentance Iztok Kšela. Zaradi reprezentančnih priprav je zamudil del pripravljalnega obdobja, a sta njegova pomočnika Robert Petrovski in kondicijski trener Domen Pavlič opravila dobro delo.

Kljub mladi ekipi ne smejo biti preskromni

"Dekleta se zelo dobro zavedajo, v čem je pomen fizične pripravljenosti, in že od samega začetka delajo s polno paro. To se bo zagotovo poznalo predvsem v kakšni 'maratonski' tekmi, ko marsikdaj odloča ravno fizična pripravljenost. Z njihovim pristopom, voljo do treninga in visoko stopnjo motivacije sem zelo zadovoljen, želim si le, da bi se to odrazilo tudi na parketu, ko bo šlo za točke. Ekipa je mlada, dekleta nimajo ravno veliko prvoligaških izkušenj, a je tudi to sestavni del športa. Lani so v drugi ligi pokazala velik napredek in prepričan sem, da bodo veliko tega prenesla tudi na parket prve lige," svojim dekletom zaupa Iztok Kšela, ki je prepričan, da se ekipa lahko uvrsti v modro skupino, v kateri bo igralo šest najboljših ekip.

"Ne smemo biti preskromni. Vsekakor je treba biti tudi realen, a prepričani smo, da se ekipa Zgornje Gorenjke lahko poteguje za igranje v drugem delu prvenstva v modri skupini. Ob pogledu na ekipe, ki bodo sodelovale v prvi ženski ligi, je vsem jasno, da bodo aktualne prvakinje Kamničanke in podprvakinje Mariborčanke prva violina in nekoliko odstopale, pri preostalih osmih ekipah pa je mogoče prav vse. Z izjemo omenjenih dveh izstopajočih ekip, ki bosta težko premagljivi, so preostala moštva precej izenačena, zato bo vsaka tekma zanimiva, na vsaki bo mogoče prav vse, kar bo le dodaten čar v novi sezoni. Naša dekleta so na novo sezono pripravljena optimalno in komaj čakamo, da se začne zares," razmišlja Kšela.

Ne spreglejte