Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
26. 9. 2015,
8.50

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

slovenska odbojkarska reprezentanca Bruno Najdič

Sobota, 26. 9. 2015, 8.50

8 let

Poseben dan za slovensko odbojko: Slovenke se bodo prvič predstavile na veliki sceni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Na Nizozemskem in v Belgiji se začenja žensko EP v odbojki. Prvič bo na njem sodelovala tudi slovenska reprezentanca, ki se bo v uvodu v Apleldoornu ob 15.30 pomerila z Nizozemsko.

Kakšno veljavo ima Slovenija v evropski ženski odbojki, je na prizorišču prvenstva vidno na vsakem koraku. Slovenke so imele težave s prevozi na treninge, ko so prišle v dvorano Omnisport (montažne tribune v dvorani s kolesarskim velodromom bodo skupaj z glavno tribuno sprejele 5000 gledalcev, prvi tekmi Nizozemske pa naj bi bili razprodani), igrišče ni bilo pripravljeno, kar jezi predvsem selektorja Bruna Najdiča.

Ta se sicer zaveda, da se bo reprezentanca morala s tem sprijazniti, želi pa, da bi dekleta reagirala na pravi način in da bi na igrišču dokazala, da niso tako "majhna", kot nekdo misli, da so.

"Tako pač je. Na nekatere stvari nimamo vpliva, čeprav se seveda s tem ne bomo kar tako sprijaznili. A moramo ostati mirni, psihološka pripravljenost bo na prvenstvu odigrala veliko vlogo. Predvsem na prvi tekmi, ki je za vse ekipe najtežja, za nameček bo za nas to nasploh prva tekma na velikih tekmovanjih. Toda verjamem, da tudi gostiteljicam turnirja ne bo lahko. One so letos zamenjale trenerja, odigrale veliko tekem proti kakovostnim tekmicam, vidi se, da imajo za domače prvenstvo velike načrte, kar pa prinaša določen pritisk. Mi seveda upamo, da se z njim ne bodo znale spopasti," je dejal Najdič, ki je s svojim strokovnim štabom natančno analiziral igro tekmic.

Hutinskijeva: Ko stopimo skupaj, smo odlična ekipa

Sara Hutinski je ena tistih, ki bi vsaj pri pritisku s servisom lahko odigrala ključno vlogo. "Mi smo ekipa, ki dobro servira, upam, da bomo to tudi dokazale. Zavedamo se, da bo od začetnih udarcev veliko odvisno. Če nam ne bodo uspevali, proti takim ekipam, kot so tu, nimam česa pričakovati. A imamo zaupanje vase, komaj čakamo, da našo dobro pripravljenost pokažemo tudi na tekmah. Ne odstopam od izjav, ki sem jih že dala in v katerih sem izrazila prepričanje, da smo zmožne koga premagati in se uvrstiti na tretje mesto v skupini, s tem pa tudi v nadaljnje tekmovanje. Ko stopimo skupaj, smo odlična ekipa, to smo dokazali tudi na zadnji prijateljski tekmi proti Azerbajdžanu, čeprav tista zmaga tu ne igra več nobene vloge. Treme ni, je pa neka nestrpnost, vse že komaj čakamo, da se prvenstvo začne," komaj čaka obračun z Nizozemsko slovenska srednja blokerka in dodaja, da je povsem mogoče, da jih bodo tekmice podcenjevale, kar bi prav tako lahko bil dodaten plus v iskanju presenečenja.

Reckova: Nizozemke morajo zmagati

V podobnem razpoloženju je tudi Živa Recek, ki se je reprezentančnim pripravam priključila z veliko zamudo, a že na tekmi proti Azerbajdžanu pokazala, kako pomemben faktor je. "Vse tekmice v naši skupini spoštujemo, jim priznavamo vlogo favoritov, a nobenih se ne bojimo. Mislim, da dobro delujemo, da smo uigrane, naša velika prednost je, da smo lahko povsem sproščene. Me tukaj nimamo česa izgubiti, pritisk bo na drugih. One morajo zmagati, za nas pa mislim, da ne bo nobene katastrofe, če tekme izgubimo. Naš čas šele prihaja, tu bomo pridobile dragocene izkušnje, seveda pa to ne pomeni, da ne nameravamo že tukaj koga presenetiti. Če se nam bo ponudila priložnost, jo bomo poskušale izkoristiti že proti zelo kakovostni Nizozemski. Polna dvorana bo za nas spodbuda, za Nizozemsko pa lahko tudi breme," razmišlja Reckova, ki je dokončno postala prva izbira na mestu korektorja.

Prva postava še skrivnost

Selektor Najdič velikih dilem pri sestavi ekipe, ki bo tekmo začela, nima, čeprav je noče izdati: "Pri meni ni prve oziroma rezervne ekipe. Imam širok krog igralk, mislim, da smo glede na tekmice v prednosti, prav tako smo v prednosti v telesni pripravi. Imamo 12 izenačenih igralk, nimamo posebej kakovostne posameznice, a prav na vseh mestih imamo enakovredne zamenjave za tiste iz začetne postave."

Ne spreglejte