Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Petek,
13. 6. 2014,
9.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Jelena Pešić odbojka na mivki Ana Skarlovnik Portorož Rio 2016

Petek, 13. 6. 2014, 9.21

8 let

Ponosna mamica, ki z vsem srcem grebe po mivki

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Po odhodu v pokoj obeh sester Fabjan, tudi Andreje Vodeb in Martine Jakob, bodo žensko slovensko izbrano vrsto odbojke na mivki ta konec tedna zastopali štirje novi obrazi.

Eden izmed njih bo tudi postavna 28-letna Jelena Pešić, ki se po dveh letih ponovno vrača na peščena igrišča. Razlog za njeno odsotnost je znan, v tem času postala mamica dveh sinčkov.

Igralka, ki je še leta 2011 krojila sam slovenski vrh in takrat v navezi z Jeleno Strel Kosmač zasedla četrto mesto na državnem prvenstvu, si je nadvse želela vrnitve na igrišča, pravi, da je že med vsakim porodom odigrala kakšen turnir, zdaj pa jo je Ana Skralovnik presenetila s klicem, Primorki pa je ob tem kar zaigralo srce. "V tej sezoni sem v dvorani le pomagala domačemu klubu iz Izole, pred kratkim pa je kot strela z jasnega prišel Anin klic in z veseljem sem se odzvala njenemu povabilu. Zdaj z vsem srcem grem po mivki in se valjam po njej," je razlagala nasmejana in postavna Jelena, ki ji skupaj z Ano mesto v reprezentanci ni bilo dano, pač pa sta si ga z osvojitvijo internih kvalifikacij zanesljivo zagotovili sami. Ob Ani in Jeleni bosta slovenske barve zastopali še Sara Sakovič in Kaja Turk.

Primorka in Korošica združili moči

Nekaj težav jima je v trenažnem procesu delala le logistika, saj je Ana iz Koroške, Jelena pa s Primorske. "Enkrat sem jaz odšla na Koroško, spet drugič je bilo obratno. Spet tretji problem pa je bil, saj sva obe redno zaposleni, zato sva imeli v zadnjem času res natrpane vikende. Menim, da nama je vse te ovire, če jim lahko tako rečemo, uspelo dokaj uspešno premostiti in priti do ene solidne forme," dodaja Pešićeva.

Skarlovnikova je aktualna državna podprvakinja, saj je na lanskem DP v Kranju z Moniko Potokar v finalu morala priznati premoč zdaj že upokojenima Simoni Fabjan in Andreji Vodeb. Kako je zadovoljna z novo soigralko?

"Imela sem že kar nekaj partneric, a Jelena je prva taka, ki je res prava borka, odlična obrambna igralka in izjemna motivatorka, kar le pozdravljam. Ona je tako zadolžena za obrambo, sama pa se lahko bolj posvetim bloku. Tudi če mi kdaj pade motivacija, me Jelena hitro zbudi in za zdaj lahko rečem, da sem z njo zelo zadovoljna in menim, da bova na celinskem pokalu pokazali všečno igro in po najboljših močeh pomagali Sloveniji do čim višje uvrstitve," pa je svoj piskrček pristavila še Ana.

Tako kot pri moških bodo na celinskem pokalu v Portorožu prve nasprotnice slovenske reprezentance Belgijke. Dvoboji bodo na sporedu okoli nekaj po deseti uri zjutraj.

Ne spreglejte