Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
24. 5. 2014,
19.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

slovenska odbojkarska reprezentanca odbojka ženske ženske Bruno Najdič Španija

Sobota, 24. 5. 2014, 19.28

8 let

Po suvereni zmagi nad Španijo upajo na drugo mesto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je v 2. krogu 1. kvalifikacijskega turnirja za nastop na evropskem prvenstvu v Madridu s 3:0 (18, 15, 20) premagala Španijo.

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je na kvalifikacijskem turnirju za nastop na evropskem prvenstvu v Madridu v drugem nastopu zabeležila prvo zmago. S 3:0 (18, 15, 20) je premagala Španijo in s tem napovedala kandidaturo za drugo mesto, ki vodi v dodatne kvalifikacije. Izbranke Bruna Najdiča so tekmo dobile predvsem po zaslugi odlične obrambe. Blok je bil na krilih Sare Hutinski na zelo visoki ravni, sprejem soliden, odlično delo je opravila libero Katja Medved, vse to sta dopolnili napadalki Živa Recek (16 točk) in Marina Cvetanovič (15 točk). Kdo bo zmagovalec, ni bilo niti v enem trenutku vprašanje, Slovenija je bila boljša v vseh elementih, in sicer večji del tekme, nekaj več težav je imela le na začetku prvega in tretjega niza. Slovenke se bodo za drugo mesto v skupini po prvem turnirju, drugi bo naslednji teden v Plznu, v nedeljo udarile s Črnogorkami, ki so danes z 0:3 izgubile proti Češki.

Slovenski strokovni štab se je bal začetka. Želel si je, da se ne bi ponovila tekma s Češko, ko so dekleta v prvih dveh nizih povsem odpovedala, delno zaradi treme, delno pa zaradi pretiranega spoštovanja do močnih tekmic. Upal je, da tokrat ne bo tako, saj pravih razlogov za strah ni bilo, Španke so namreč precej manj kakovostna ekipa kot Čehinje.

In začetek - Najdič je tekmo začel z isto postavo kot proti Čehinjam - ni bil slab. Po izidu 6:6 so sicer Španke dosegle štiri zaporedne točke, toda po polminutnem odmoru so se Slovenke na igrišče vrnile kot prerojene in hitro odgovorile. Blok je poskrbel za tri točke, odlično je v vlogi libera delovala Katja Medved, tudi napadalke niso delale napak. Tako je slovenska vrsta dosegla sedem zaporednih točk, malo pozneje pa prednost po nekaj točkah Žive Recek, ki je nekaj časa preživela v vlogi korektorice, Marino Cvetanovič pa je zamenjala Urška Igličar, prednost povečala na šest točk. Španke so jo pred končnico sicer znižale na tri, ko pa je Reckova dosegla as, Hutinskijeva pa dosegla blok, je prednost spet narasla in prvi niz je bil odločen.

Drugi niz je na mestu organizatorke namesto Mojce Božič začela Sara Najdič, pri rezultatu 6:6 je v igro namesto Monike Potokar vstopila še Nika Blagne. Menjava je hitro obrodila sadove, saj so se Slovenke vrnile v ritem iz prvega niza. Obdobje boljše igre je z blokom začela Hutinskijeva, po asu Cvetanovičeve so vodile s 13:8, nekaj trenutkov pozneje so prednost povišale na šest točk, ob drugem tehničnem odmoru pa vodile s 16:9. Igra je bila v teh trenutkih tako zanesljiva, da so bile Španke do konca niza povsem nemočne.

Sprejem slovenske vrste je bil v prvih dveh nizih z izjemo nekaj napak dokaj zanesljiv, a je na začetku tretjega niza začel slabeti, tako da so domače prišle do vodstva 8:5. Toda ravnotežje je ob umiritvi sprejemalk s svojimi servisi spet postavila Blagnetova, na deseti točki sta bili ekipi poravnani. Tako je bilo še pri izidu 15:15, da se je Slovenija odlepila (18:15), je s servisi poskrbela Marina Kaučič. Sledile sta sicer dva zaporedni točki gostiteljic, toda Najdič je pravočasno zahteval odmor, po katerem je Slovenija spet pokazala, da je precej boljši tekmec.

Ne spreglejte