Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
10. 10. 2018,
13.37

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

David Pleše

Sreda, 10. 10. 2018, 13.37

5 let, 6 mesecev

Pleše že četrtič na SP v ironmanu

Pleše treniral s Farahom, na Havajih želi izboljšati 17. mesto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
David Pleše | Foto Sportida

Foto: Sportida

Najboljši slovenski triatlonec David Pleše bo v soboto četrtič nastopil na svetovnem prvenstvu v ironmanu med profesionalci. Velenjčan si želi na Havajih izboljšati do zdaj najboljšo uvrstitev, ki jo je leta 2016 vpisal s 17. mestom. Na višinskih pripravah v Arizoni je bil tudi v družbi britanskega maratonca Moja Faraha.

David Pleše si je konec julija z drugim mestom na ironmanu v Zürichu zagotovil mesto med 50 profesionalci, ki bodo nastopili na SP na Havajih.

Petintridesetletni slovenski triatlonec je leta 2013 prvič nastopil na SP v ironmanu, osvojil pa 27. mesto. Naslednje leto je odstopil, leta 2015 pa na Havajih ni tekmoval. Predlani je s 17. mestom dosegel rezultat kariere na SP, kar je skušal lani nadgraditi, a so ga težave prisilile v odstop.

Treniral v družbi svetovnega prvaka

Pleše je na Havajih že nekaj dni, tja je prišel z višinskih priprav, ki jih je opravil v Arizoni, kjer je imel družbo tudi zdaj maratonca, sicer pa trikratnega olimpijskega prvaka in šestkratnega svetovnega prvaka na srednjih progah, Britanca Moja Faraha. Ta je po pripravah na maratonu v Chicagu postavil nov evropski rekord.

"Že od julija se pripravljam za to tekmo. Nazadnje sem bil na višinskih pripravah v Arizoni in pred tem dvakrat v Italiji. Treniram v istem obsegu kot prejšnja leta. Zdaj je čas, da se telo dobro spočije in da se pripravim za tekmo v soboto. Cilj je vsekakor izboljšati dozdajšnjo najboljšo uvrstitev," je za STA s Havajev sporočil Pleše, ki je zadovoljen s počutjem in pripravljenostjo. "Vse je, kot mora biti," pravi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Cheering for this guy 😉🤙 @bahrainendurance13

A post shared by David Pleše (@davidplese) on

Lani sta svetovna naslova v ironmanu osvojila Nemec Patrick Lange, ki je s časom 8:01:40 postavil rekord proge, in Švicarka Daniela Ryf, prav tako rekorderka proge, leta 2016 je s 3,9 kilometra plavanja, 180 kilometri kolesarjenja in 42 kilometri teka opravila v času 8:46:46. Ryfova je na Havajih nepremagana tri leta po vrsti, Lange je lani Nemčiji priboril četrti zaporedni naslov, pred njim sta slavila dvakrat Jan Frodeno in enkrat Sebastian Kienle.

Ne spreglejte