Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
31. 8. 2017,
13.58

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Michael Phelps

Četrtek, 31. 8. 2017, 13.58

6 let, 6 mesecev

Phelps po animiranem morskem psu izzval še McGregorja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Conor McGregor | Foto Reuters

Foto: Reuters

S 23 osvojenimi kolajnami najuspešnejši olimpijec vseh časov Michael Phelps želi v obdobju tekmovalne upokojitve stik z vodo in plavalnimi bazeni ohranjati s precej neobičajnimi podvigi. Po simuliranem plavalnem dvoboju z velikim belim morskim psom si želi pravega obračuna z boksarjem Conorjem McGregorjem. Ne v ringu, ampak v bazenu.

Phelps je svojo željo po dvoboju izrazil prek družbenih omrežij, ko je prek Twitterja povabil McGregorja, ali bi se morda pomerila na tekmi. Irec se za zdaj še ni odzval.

Vprašanje, ali ga sploh zanima ekshibicijski skok v bazen. McGregor, še pred štirimi leti brezposelni vodovodar, je danes eden največjih zvezdnikov borilnih veščin. Prvak mešanih borilnih veščin se je prejšnji konec tedna v Las Vegasu pomeril z boksarskim prvakom v velterski kategoriji Floydom Mayweatherjem, ki je slavil po desetih rundah s tehničnim knockoutom. Po dvoboju, za katerega je vladalo ogromno zanimanje, sta bila oba zelo vesela. Mayweather je z zadnjim profesionalnim dvobojem v karieri zaslužil 200 milijonov ameriških dolarjev, McGregorju pa je poraz prinesel sto milijonov.

Michael Phelps | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images

Phelps seveda upa, da bo razvpiti Irec sprejel izziv za "spopad" z največjim olimpijcem vseh časov ter da bo boksarske rokavice in boksarski ring zamenjal za kopalke in skok v vodo. Odzivi na Twitterju so za zdaj precej zadržani do vodnega obračuna boksarja in plavalca.

Phelps ima v spopadu z Ircem veliko večje možnosti za zmago, kot jih je imel v simuliranem dvoboju za prevlado v oceanu z velikim belim morskim psom. Čeprav je Američan uporabljal monoplavut, je bila velika riba hitrejša v spopadu, ki dejansko ni bil pravi spopad, saj je šlo za računalniško simulacijo plavanja morskega psa.

Ne spreglejte