Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Sobota,
10. 3. 2012,
10.13

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

liga NFL Peyton Manning

Sobota, 10. 3. 2012, 10.13

5 let, 2 meseca

Peyton ne bo Jet, bo mentor Tebowu?

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V ligi NFL se začenja prestopni rok pred sezono 2012, ki se začenja septembra. Jets so podaljšali z Markom Sanchezom, kar pomeni, da ne bodo krenili v bitko za Peytona Manninga.

Lani se je zaradi "lockouta" v ligi ameriškega nogometa NFL prestopni rok dogajal v dobrem tednu dni, letos prekinitve aktivnosti ni in imajo ekipe za podpisovanje igralcev pol leta (uradno se podpisovanje začne v torek). A že sam začetek ponuja vrsto zanimivih premikov.

Indianapolis Colts so se v nuji po prenovi moštva v sredo odrekli uslugam Peytona Manninga, podajalca, ki jih je v 13 sezonah 11-krat popeljal v končnico in do enega Super Bowl prstana. Nato so se znebili še "tight enda" Dallasa Clarka in tekača "Josepha Addaija". Nezadovoljstva med navijači ne manjka. Peyton, ki bo letos dopolnil 36 let in se vrača po resni poškodbi vratu, že išče novo sredino. V petek je bil na razgovoru pri Denver Broncos. Bi lahko postal mentor tolikokrat kritiziranemu podajalcu Timu Tebowu? Broncos imajo sicer kar 50 milijonov dolarjev prostora v svojem "salary capu", tako da jim Peytona ne bi bilo težko podpisati. Manninga na pogovor vabijo tudi Miami Dolphins, ki že več tednov ne skrivajo, kako zelo želijo starejšega od bratov Manning.

Peytona se je povezovalo tudi z New York Jets. Morebiten prestop v "veliko jabolko" bi sprožil enormen medijski pomp, saj v drugem newyorškem moštvu (Giants) igra njegov mlajši brat Eli Manning, ki je pred dobrim mesecem drugič osvojil Super Bowl. A Peytona v New York ne bo. Jets so se namreč dogovorili za podaljašnje pogodbe s svojim dosedanjim prvim podajalcem, Markom Sanchezom. Čeprav se ta v minuli sezoni ni najbolj izkazal, bo dobil za naslednje tri sezone dobrih 40 milijonov dolarjev (torej več kot 13 na sezono). Sanchez bo šesti oziroma sedmi najdražje plačani podajalec v ligi, poroča nhl.com.

Ekipo prvakov zapušča tekač Brandon Jacobs. New York Giantsom je pomagal do dveh prstanov, a v zadnji sezoni ni bil več dobri, stari Jacobs. S 56 "touchdowni" ima klubski rekord med tekači, a lani jih je dosegel le sedem. "Brandon nam je pomagal do dveh naslovov. Ne glede na to, kaj smo ga prosili, je naredil za nas. Res je bil timski igralec," je povedal trener Tom Coughlin. Jacobs pri 29 še ne namerava končati kariere, a njegova najboljša leta so že mimo. Giants so svoj "salary cap" sprostili za sedem milijonov.

Ekipe se pripravljajo tudi na aprilski nabor. Colts bodo kot prvi izbrali podajalca Andrewa Lucka. Drugi najboljši je še en podajalec Robert Griffin III. Ker St. Louis Rams že imajo dobrega podajalca, so jih Washington Redskins prepričali v menjavo za mesto na naboru. Tako bodo zdaj kot drugi izbirali Redskins, ki podajalca nujno potrebujejo. Redskins so Ramsom odstopili še dva izbora v prvem krogu nabora v naslednjih dveh sezonah.

Ne spreglejte