Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
27. 10. 2013,
18.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

judo svetovno prvenstvo Adrian Gomboc

Nedelja, 27. 10. 2013, 18.47

8 let

Peto mesto za mlade slovenske judoiste na svetovnem prvenstvu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenska mladinska judo reprezentanca je na ekipnem svetovnem prvenstvu v Stožicah danes v borbi za bron, kjer se je pomerila z Japonsko, izgubila in tako osvojila peto mesto.

Varovanci Grege Broda so danes najprej premagali Brazilijo, v četrtfinalu še Ukrajino, nato pa v polfinalu izgubili proti Gruziji in v zadnji borbi še proti Japoncem. Slovenske barve so v zadnjem srečanju proti predstavnikom iz domovine tega športa branili Adrian Gomboc, Igor Potparič, Primož Martinčič, Tadej Mulec in Vito Dragič, ki so klonili z izidom 1:4. Edino zmago je prispeval Potparič.

"Ekipno tekmo ocenjujem kot uspešno, čeprav nam je spodletelo na zadnji stopnici. Če smo v posamičnem delu prvenstva pokazali premalo, smo zdaj popravili vtis na ekipni tekmi. Z izjemo Gomboca, so rezultati med posamezniki nekoliko pod pričakovanji, a smo z današnjim dnem pokazali, da se znamo boriti. To je generacija za prihodnost, fantje še niso rekli zadnje," je po tekmi dejal Grega Brod, trener slovenske izbrane vrste.

Dekleta Andreja Leški, Anja Štangar, Manja Kropf, Aja Gačnik Zupanc in Urška Gračner so morale v predtekmovanju priznati premoč mehiški izbrani vrsti in so tako po porazu v uvodnem dvoboju ostala brez uvrstitve. Za edino posamično kolajno, prvenstvo posameznikov je trajalo od srede pa do sobote, je poskrbel Gomboc v kategoriji do 66 kilogramov.

V ponedeljek ob 11. uri bo v športnem centru Buba v Ljubljani še javni trening mladih judoistov ob svetovnem dnevu juda, kjer bodo svoje mojstrovine kazali tudi olimpijci Urška Žolnir, Lucija Polavder, Aljaž Sedej in Rok Drakšič v družbi s predsednikom IJF Mariusom Vizerjem.

Ne spreglejte