Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
25. 3. 2012,
16.23

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Mitja Petkovšek

Nedelja, 25. 3. 2012, 16.23

7 let, 12 mesecev

Petkovšek sezono svetovnega pokala začel z zmago

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Mitja Petkovšek je začel novo sezono svetovnega pokala z zmago. V finalu je na bradlji prikazal lažjo vajo z izhodiščem 16,200 točke in jo izvedel tako lepo, da mu nihče od tekmecev ni bil kos.

Z oceno 15,500 je na uvodni tekmi olimpijske sezone 2012 prepričljivo slavil zmago. "Vrhunsko, vrhunsko! Lepo sem telovadil," je po zmagi na prvi tekmi svetovnega pokala v olimpijski sezoni 2012 uvodoma povedal Petkovšek in v smehu pojasnil: "Lahko bi bilo tako, kot včeraj pri Sašu, ko je bil prisiljen v finalu nastopiti s težjo vajo, in bi moral precej več tvegati. A na srečo se je odvilo v popolnoma drugo smer, pred mano so tekmeci delali napake, tako da sva se s trenerjem tik pred zdajci odločila za lažjo vajo. Na koncu se je izkazalo, da sem edini med nastopajočimi naredil popolno vajo, kar mi je prineslo zanesljivo zmago."

Štiriintridesetletni gimnastični veteran je namreč danes zmagal z ogromno prednostjo, saj je najbližjega zasledovalca, zmagovalca olimpijskih iger mladih Ukrajinca Olega Stepka, ki danes praznuje 18. rojstni dan, ugnal za sedem desetink točke. "Ker sem bil v finalu na vrsti šele peti, sem lahko taktiziral in nastopil z lažjo vajo. Vedel sem, da če jo naredim lepo, bo kolajna dosegljiva. Danes je nedvomno super vlogo igrala taktika in to je poseben čar gimnastike, da se včasih da taktizirati," je še dejal telovadec Narodnega doma.

"Med vajo sem sicer naredil manjši preprijem, ki ga je škoda, a se mi je ta manjša napaka pripetila tudi v kvalifikacijah. Očitno mi toči ne gredo ravno najboljše zadnje dni. A sama vaja je bila zelo lepa, na koncu mi je spet uspel odličen seskok, tako da sem se prav na koncu vaje oddolžil za manjšo napako. Prejel sem lepo oceno za lepo vajo. Tudi če nastopim z lažjo vajo, me je ob takšni izvedbi, kot sem jo prikazal danes, marsikdo težko prehiti," je še povedal Petkovšek o današnjem nastopu in dodal, da prireditelji na podelitvi niso zaigrali himne: "Zdravljice na žalost danes ni bilo, to se le redko zgodi. Seveda pa bi si jo želel še kdaj slišati na zmagovalnem odru."

Tekmo v Dohi bo izpustil

Petkovšek bo naslednjo tekmo v Dohi izpustil, sezono pa bo nadaljeval na A-pokalu v Zibu: "Moja naslednja tekma bo svetovni pokal na Kitajskem, kjer bom najverjetneje prisiljen že v kvalifikacijah nastopiti s težjo sestavo, kar bo dober trening za nadaljevanje sezone in največji cilj letos - evropsko prvenstvo konec maja. Te uvodne tekme sem se lotil bolj na 'ziher', da zabeležim dober rezultat in mi bo lažje nadaljevati sezono. Taka tekma je enkraten trening, saj te v pripravi vedno dvigne na višjo kakovostno raven."

V finalu je nastopila tudi telovadka Adela Šajn, ki se je kljub bolečinam po poškodbi gležnja v kvalifikacijah odločila za nastop, a je v zadnji diagonali naredila napako in na koncu z oceno 12,175 točke zasedla sedmo mesto. Kljub lažji poškodbi se je odločila, da bo neposredno iz Nemčije odpotovala na naslednjo tekmo v Katar.

Najboljši telovadci in telovadke sveta bodo namreč sezono nadaljevali v Dohi, ki bo sredi naslednjega tedna (od srede do petka) gostila drugo tekmo svetovnega pokala sezone. Tja bo neposredno iz Nemčije odpotovala tudi številčna slovenska ekipa na čelu s Sašem Bertoncljem, medtem ko bo Petkovšek nastop v Katarju izpustil in se vrnil domov ter se karavani svetovnega pokala spet priključil v začetku aprila, ko bo tretjo tekmo sezone gostil kitajski Zibo (6. - 8. april).

Ne spreglejte