SiolNET. Sportal Drugi športi
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Peter Kauzer skoraj zamudil na štart

4

termometer

Vsi trije slovenski kajakaši so se na svetovnem prvenstvu v Londonu že v prvo uvrstili v nedeljski polfinale. Nemalo težav je imel Peter Kauzer, ki je skoraj zamudil na štart.

Od trojice Slovencev je bil s petim časom najhitrejši Simon Brus, Peter Kauzer je bil 14., Janoš Peterlin pa 20. V polfinale je neposredno iz prve vožnje napredovalo najhitrejših 30 kajakašev od skupno 106 na štartni listi.

Kajakaši so se na olimpijskem prizorišču iz leta 2012 tokrat načakali. Sicer jih kvalifikacije na največjih tekmah čakajo prve, tokrat pa so se v lov za nedeljskim polfinalom podali zadnji. Slovenske barve je branila trojica, najboljše pa je progo preveslal Brus, ki je dosegel peti čas. Po prvi vožnji je bil upravičeno zadovoljen, saj mu ne bo treba na progo še drugič, tam je naloga težja, saj si polfinale zagotovi le še deset čolnov.

"Sem zadovoljen s to vožnjo, lepo sem peljal, čeprav je nekoliko lažja postavitev, pa je bila voda težja, kar mi zelo ustreza. Lepo je bilo veslati, počutil sem se lahkotnega, na cilj nisem prišel preveč utrujen, saj gre vse skupaj lepo z vodo in prihraniš moč. V nedeljo bo verjetno malo težje, treba se bo pripraviti in še enkrat tako odpeljati oziroma malo dodati," je po kvalifikacijah dejal Brus.

Štarterka mu je mahala, naj se sploh ne ustavlja

Smejalo se je tudi Kauzerju. Ta je bil že tako navajen čakanja, da je skoraj zamudil na štart. Prireditelji so namreč vmes spremenili štartno listo, saj je sledilo nekaj odpovedi, Kauzer pa pred tekmo ni pogledal na nov razpored. Na koncu se je le izšlo za predčasno in pravočasno uvrstitev v polfinale.

"Po transportnem traku sem kar tekel, skočil v čoln, se pognal proti štartnemu bloku, štarterka pa je kar mahala, naj se sploh ne ustavljam in odbrzel sem skozi štart. Nato sem prvih nekaj vrat zadihal, nisem šel na polno, na koncu pa sem vesel, da sem bil dovolj hiter za polfinale. Vedel sem, da bržkone ne bo težko napredovati med najboljših 40, nekaj vrat sem šel bolj rizično, večino pa na 'ziher', ker sem vedel, da mi lahko uspe, glede na to, kako sem stopnjeval formo," je dejal Kauzer, ki je večino lanske sezone moral izpustiti, saj si je prav na tej progi na tekmi svetovnega pokala izpahnil ramo.

"Rehabilitacija je bila predolga in pretežka, da bi se obremenjeval s tem prizoriščem"

"Slabih občutkov na tej progi nimam, rehabilitacija je bila predolga in pretežka, da bi se obremenjeval s tem prizoriščem. Tu smo, da priveslamo olimpijsko kvoto in gremo s tekme na tekmo. Vsi trije smo naprej, ena ovira na poti do olimpijske kvote je za nami, zdaj nas čaka še nedeljska tekma. Tri vožnje na tej progi bodo kar hud zalogaj," je po tekmi še dejal svetovni prvak iz let 2009 in 2011.

V soboto bo na progi Lee Valley še bolj pester spored, dopoldne sledijo polfinalne preizkušnje kanuističnih dvojcev s Slovencema Luko Božičem in Sašem Taljatom ter polfinala kajakašic, kjer bosta med drugimi veslali tudi Urša Kragelj in Eva Terčelj. Finalne preizkušnje omenjenih disciplin bodo popoldne, ko bodo na sporedu tudi njihove ekipne tekme.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin