Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 2. 2024,
16.08

Osveženo pred

1 mesec, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

olimpijske igre Pariz 2024

Sreda, 28. 2. 2024, 16.08

1 mesec, 3 tedne

Pariz zanika ukradene varnostne načrte olimpijskih iger

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Pariz 2024 | Pričakuje se, da bo na olimpijskih igrah od 26. julija do 11. avgusta vsak dan na delu okoli 35.000 pripadnikov varnostnih sil. | Foto Reuters

Pričakuje se, da bo na olimpijskih igrah od 26. julija do 11. avgusta vsak dan na delu okoli 35.000 pripadnikov varnostnih sil.

Foto: Reuters

Urad pariškega župana je danes zanikal, da bi enemu od njegovih uslužbencev ukradli varnostne načrte za olimpijske igre. V izjavi so predstavniki mesta zapisali, da so začetne preiskave pokazale, da uslužbenec v ukradeni torbi ni imel nobenih informacij o organizaciji ali razporeditvi varnostnih sil med olimpijskimi in paraolimpijskimi igrami.

Uslužbencu so po navedbah policije na vlaku ukradli torbo, v kateri naj bi bil ključ USB z načrti za pariško občinsko policijo. Mestni voditelji pa so to zanikali, trdijo da izgubljeni predmeti vsebujejo uslužbenčeve osebne opombe, povezane z njegovim delom v informacijski podpori oddelka za ceste in promet, poroča AFP.

Ukradeni dokumenti vsebujejo samo zapiske o cestnem prometu v Parizu med olimpijskimi igrami, ne pa občutljivih varnostnih informacij. Kljub temu mestnega uslužbenca zdaj preiskujejo, ali je kršil notranja varnostna pravila s tem, ko je potoval s ključem USB, so sporočili iz pariške mestne hiše.

Pričakuje se, da bo na olimpijskih igrah od 26. julija do 11. avgusta vsak dan na delu okoli 35.000 pripadnikov varnostnih sil, vključno z okoli dva tisoč komunalnimi policisti iz prestolnice.

Poleg obvladovanja množic in preprečevanja uličnega kriminala bo policija v visoki pripravljenosti na morebitne teroristične načrte, saj je Francija v zadnjem desetletju pogosta tarča islamističnih skrajnežev.

Preberite še:

Francija, železniška postaja
Sportal OI v Parizu: ukradli torbo z občutljivimi podatki
Sarajevo 1984 Steve Phil Mahre
Sportal Ekskluzivno: izpoved Američana, ki je na isti dan postal oče in olimpijski prvak
Ne spreglejte