Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Četrtek,
6. 8. 2015,
17.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

odbojka na mivki

Četrtek, 6. 8. 2015, 17.06

8 let

Odbojkarji pozor: na mežiškem turnirju najvišji nagradni sklad v Sloveniji!

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Sezone odbojke na mivki v Sloveniji še ni konec. Konec prihodnjega tedna se bo namreč v Mežici odvijal izjemno močen turnir za moške, ki bo imel še višji nagradni sklad kot ljubljanski spektakel.

Organizatorji tega vedno dobro obiskanega turnirja so se odločili, da po nekaj letih, nazadnje je bil turnir odigran leta 2007, spet obudijo tradicijo in z bogatim nagradnim skladom privabijo vse najboljše slovenske dvojice.

"Po nekaj letih premora smo se odločili, da v Mežico spet pripeljemo najboljše slovenske odbojkarje na mivki. Predvsem zaradi pozitivnih premikov na Odbojkarski zvezi glede odbojke na mivki, pri tem mislim predvsem na Nejca Zemljaka, ki je vse skupaj prevzel. Želimo si tudi, da bi v Mežico spet pripeljali odbojko na mivki na najvišji ravni, saj odbojko tukaj organizirano igramo že od leta 1930. Upamo, da bi turnir združil tako lokalne igralce kot tiste najboljše iz vse Slovenije," je za uvod povedal organizator turnirja Robert Stane.

Turnir bo le v moški konkurenci, saj imajo organizatorji na voljo samo eno igrišče, želijo pa si, da do prihodnjega leta zgradijo vsaj še eno. "Na voljo imamo samo eno ustrezno igrišče. Želja pa je, da se do prihodnje sezone uredi še dodatno igrišče, kar bi omogočalo izpeljavo turnirjev tako v moški kot ženski konkurenci," še dodaja Robert.

Najvišji nagradni sklad v Sloveniji

Zanimivo je, da bo imel mežiški turnir najvišji nagradni sklad vseh turnirjev v Sloveniji, torej še višji od tistega na Ljubljana Beach Volley Challengeu, ki je bil pretekli konec tedna na Kongresnem trgu. Skupaj z zvestimi in ustrežljivimi sponzorji (TAB, MPI Reciklaža, Stane, d. o. o., Steber team, Exterio design, Občina Mežica, KKŠ Summerfest so samo največji, je pa še ogromno manjših, ki so podprli dogodek) je organizatorju uspelo nabrati za 3.500 evrov nagradnega sklada, od tega bodo med najboljše ekipe razdelili kar 2.700 evrov denarne nagrade. Prvouvrščena dvojica bo prejela 1.200 evrov, druga 700, tretja 400, četrta 250 in peta 150 evrov. Preostali nagradni sklad bodo med igralce razdelili kot praktične nagrade.

Kvalifikacije se začnejo že v četrtek, glavni turnir dan pozneje

Turnir se bo odvil na idiličnem igrišču ob reki Meži, v senci visokih smrek in borovcev. V četrtek, 13. avgusta 2015, ob 11.00 uri se bodo začele kvalifikacije. Te bodo trajale ves dan in se – če bo potrebno – nadaljevale v petek dopoldne.

Na glavni del turnirja se od vseh prijavljenih ekip uvrsti šest (6) najboljših ekip po lestvici OZS, dve (2) ekipi s povabilom organizatorja ter osem (8) ekip iz četrtkovih kvalifikacij.

Glavni del turnirja bo v petek, 14. avgusta, od 15. ure ter v soboto, 15. avgusta, od 10. ure s predvidenim koncem okrog 21. ure in podelitvijo nagrad najboljšim igralcem. "Odbojka, odbojka na mivki ter tudi odbojkarski turnirji imajo v Mežici bogato tradicijo ter so bili vedno dobro obiskani. Ni pomembno, ali se nam boste pridružili kot igralec, navijač ali gledalec, že danes vam lahko zagotovimo, da boste uživali v igri najboljših odbojkarjev na mivki," za konec organizator še vabi na spektakel v Mežici.

Ne spreglejte