Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
7. 6. 2014,
18.29

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

evropska liga Turčija Slovenija

Sobota, 7. 6. 2014, 18.29

8 let

Odbojkarice s slabim sprejemom proti Turčiji brez možnosti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je izgubila uvodno tekmo evropske lige.

Slovenska reprezentanca je s porazom začela nastope v evropski ligi. V uvodni tekmi proti Turkinjam je bila nerazpoložena in daleč od uspeha. Zatajil je predvsem sprejem, Turkinje so dosegle kar 12 asov, tudi drugi elementi pa niso bili na dovolj visoki ravni, da bi se lahko slovenska ekipa bolj enakovredno kosala s tekmicami.

V slovenskem taboru je bilo pred tekmo kar nekaj negotovosti v zvezi z močjo gostiteljic. Turčija v zadnjem času sicer beležila lepe uspehe, v odbojko se v tej državi veliko vlaga, a v evropski ligi ne bo nastopala s prvo ekipo, s kakšno, je bila tudi za selektorja slovenske reprezentance Bruna Najdiča velika neznanka. "V tej ekipi sta dve igralki iz prve turške postave, pet jih je na njenem robu, druge pa so mlajše igralke. A ne gre za tako mlado ekipo, kot smo sprva mislili. Ogledali smo si njihovo prijateljsko tekmo z Dansko, a ni bilo veliko za videti. Tako da ne vem, kaj lahko od tekme pričakujem," je pred začetkom dejal Najdič.

A hitro se je izkazalo, da tudi druga turška ekipa zna odlično igrati. Na začetku je imela sicer nekaj težav s sprejemom, a je slovenska zasedba - za razliko od kvalifikacijskih tekem sta mesto v prvi postavi namesto Monike Potokar in Marine Kaučič zaigrali Sara Valenčič in Valentina Založnik, začetne udarce sprejemale še slabše, le 18 odstotni sprejem ni dajal prav nikakršnih možnosti za osvojitev niza. Do drugega tehničnega odmora so tekmicam, ki so prvem nizu dosegle kar šest asov, še dihale za ovratnik (15:16), nato pa so domače po slabem sprejemu Slovenk, ki jim ni pomagal niti vstop v igro Nike Blagne, dosegle štiri točke zapored in niz je bil izgubljen.

Težave Najdičevih izbrank s sprejemom in tudi napadom so se nadaljevale tudi na začetku drugega niza, ki so ga domače odprle z vodstvom 8:2. Pri izidu 13:6 je Najdič spet moral zahtevati odmor, a ni nič pomagalo. Turkinje so še naprej fenomenalno servirale, Slovenke pa so bile v teh trenutkih povsem izgubljene. Najdič je poskušal z menjavami spremeniti potek tekme, toda pri jedru težav ni mogel storiti prav ničesar, v Mersin je namreč zaradi različnih razlogov odpeljal le tri sprejemalke. Pa še edini libero Katja Medved ni imela najboljšega dneva, tako da je bil zaostanek 0:2 neizbežen.

Podobne težave kot v Turčiji so imele Slovenke tudi v uvodni tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo proti Češki, vendar so se po dveh nizih zbrale. Najdič si je zagotovo želel, da bo tudi tokrat tako. Začetek je ponujal nekaj upanja, po asu Blagnetove so povedle s 5:2, toda sledilo je pet zaporednih točk gostiteljic, ki so ga z zanesljivo igro v vseh elementih še nekaj časa večale, vodile so 16:8. Nato so se Slovenke po servisih Mojce Božič približale na 14:17, imele priložnost priti še bliže, toda v teh trenutkih se je izkazal še turški blok, tako da je upanje o podaljšanju dvoboja izhlapelo.

Ne spreglejte