Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
30. 6. 2013,
10.50

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Mersin slovenska odbojkarska reprezentanca

Nedelja, 30. 6. 2013, 10.50

3 leta, 4 mesece

Odbojkarice potegnile kratko: ostale brez odličja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenske odbojkarice se iz sredozemskih iger v Turčiji vračajo brez odličja, potem ko so z 2:3 izgubile v mini finalu proti Hrvaški.

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca se bo žal iz Mersina domov vrnila brez želene kolajne. V tekmi za tretje mesto so izgubile proti Hrvaški, čeprav so v odločilnem petem nizu povedle s 4:1, toda sledila je serija lastnih napak, ki so bile zanje usodne. Čeprav tudi odbojkaricam v dvorani s sredozemskih iger, tako kot Andreji Vodeb in Simoni Fabjan v odbojki na mivki, ni uspelo priti do odličja, ni razloga za slabo voljo. Prepričani smo, da se tudi slovenski ženski odbojki obetajo lepši časi.

"Hrvaticam smo povsem enakovredno konkurirale, ves čas smo bile blizu in držale rezultat, sploh v zadnjem nizu, ko smo me dale eno točko, pa potem spet one, pa spet me. Če gledamo igralsko, smo res enakovredne, saj imamo tako me kot Hrvatice zelo močnega korektorja. A na žalost se je tako izšlo, da so one na koncu malo bolj 'pritisnile' in zmagale. V kriznih trenutkih, ko bi morale stisniti, pa je pri nas prišlo do rahlega padca koncentracije. Bilo je res blizu, 15:13 v zadnjem nizu. A tako pač je," je po tekmi povedala Živa Recek.

"Celotna ekipa obžaluje, da nismo osvojili tretjega mesta. Že v drugem nizu smo naredili veliko napak in zapravili možnost zmage, saj smo vodili z 20:17, a ga nato izgubili. V četrtem setu smo se pobrali in ga dobili, v petem pa žal nismo zdržali. Pokopal nas je servis Fabriseve, ki je dosegla tri ase zapored. Sledile so naše napake, servisi so leteli v avt, Hrvatice pa so prešle v vodstvo. Žal nismo uresničili ciljev, ki smo si jih zastavili. A borili smo se do konca, zato čestitam vsem igralkam, ne glede na današnji poraz. Prva želja je bila zmaga nad Grčijo, kar nam je uspelo, tudi proti Turčiji so odigrale dobro tekmo, le Italijanke so bile premočne, tako da nastop na mediteranskih igrah ocenjujem kot pozitiven," pa je o tekmi s Hrvaško in poteki celotnih nastopov na SI dejal, slovenski selektor Oleg Gorbačov.

Ne spreglejte