Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Nedelja,
13. 4. 2014,
9.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Tea Lenarčič doktorat odbojka Calcit Volleyball

Nedelja, 13. 4. 2014, 9.33

8 let

Odbojkarica, ki se spogleduje z doktorskim nazivom

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Tea Lenarčič, nepogrešljiva članica kamniškega Calcita zadnjih let, se je pred to sezono odbojkarsko upokojila in se posvetila pisanju doktorata iz biokemije.

Ni malo ljubiteljev odbojke, ki so simpatično odbojkarico na pravkar končanem finalu odbojkarskega ženskega državnega prvenstva med Calcitom in Novo KBM Branik pogrešali. Simpatična Tea Lenarčič je bila tokrat v ŠD v Kamniku v civilni obleki, v vlogi gledalke in navijačice, nam pa ni bilo treba dvakrat reči, da smo pristopili do nje ter jo malo zaslišali, kako se ima in kaj počne zdaj, ko odbojka ni več na prvem mestu. Seveda pa nismo mogli niti mimo vprašanja, zakaj je pri svojih za odbojko rosnih letih žogo postavila v kot.

"Zelo težko se je osredotočiti na več stvari naenkrat"

"Že kot aktivna igralka sem se v prostem času, kolikor ga je pač bilo, poskušala v celoti posvetiti študiju biokemije, ki sem ga uspešno končala s povprečno oceno 9,64. Ko se mi je lansko leto ponudilo mesto mlade raziskovalke, sem brez oklevanja privolila, saj je to zagotovo zelo dobra dolgoročna poteza v nasprotju z odbojko, ki je praktično hazard. Doktorat zdaj izvajam v Laboratoriju za molekularno biologijo in nanobiotehnologijo na Kemijskem inštitutu, trajalo pa bo najverjetneje še tri leta. Zelo težko se je osredotočiti na več stvari naenkrat in vse izpeljati na visoki ravni. To je bil tudi eden izmed razlogov, da sem se umaknila iz odbojke, saj bi se težko naprej razvijala kot igralka, medtem ko bi bila hkrati obremenjena še s popolnoma drugimi stvarmi," je svoj odhod iz odbojke pojasnila Tea.

Ne gre dvomiti, da so jo ob spremljanju tretje tekme zasrbele roke in noge, da bi kar stopila na parket in pomagala Kamničankam, saj pravi, da pogreša odbojko. "Pogrešam samo igro, tudi treninge, nikakor pa ne pogrešam vsega pritiska v teh finalih. To mi nikoli ni bilo všeč."

Seveda je sledilo vprašanje, ali obstaja možnost, da jo še kdaj vidimo na odbojkarskih igriščih. "Za zdaj o tem ne razmišljam, stoodstotno sem z mislimi pri doktoratu, a nikoli ne veš. Morda pozneje. Tekmovanje v slovenski ligi vseeno ni tako časovno zahtevno, kot je bilo na primer v interligi, zato morda še nisem rekla zadnje besede na odbojkarskih igriščih," je še povedala 24-letna Ljubljančanka.

Lenarčičeva se je z odbojko srečala pri 13 letih, ko jo je v odbojkarski klub Vital povabil takratni trener Jože Časar, zdajšnji selektor mladinske reprezentance. V Ljubljani je ostala vse do vključno sezone 2008/2009, nato pa prestopila v odbojkarski klub Calcit in tam ostala vse do konca kariere.

Ne spreglejte