Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
4. 2. 2016,
19.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Tyson Fury boks Vladimir Kličko

Četrtek, 4. 2. 2016, 19.01

8 let

Nemotiviranemu Furyju ni do 120 povabljencev, ki bi plačali po milijon dolarjev?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Svetovni boksarski prvak v težki kategoriji Britanec Tyson Fury je danes v pogovoru za BBC dejal, da ima težave z motivacijo in da resno razmišlja, da bi se poslovil od aktivnega boksanja.

Fury je konec novembra na dvoboju za naslov boksarskega prvaka v težki kategoriji v Düsseldorfu pred 45 tisoč gledalci premagal Ukrajinca Vladimirja Klička, ki mu je vodstvo zveze IBF pas odvzelo, tako da je zdaj svetovni prvak "le" po verzijah WBA, WBO in IBO. Že takoj po spektakularni zmagi nad Kličkom, ki je bil nepremagan enajst let, so se začeli dogovarjati za povratni dvoboj, ki naj bi bil maja ali junija letos.

Med kandidati je pet mest, med njimi tudi Doha in Abu Dabi. Eden od tamkajšnjih šejkov si želi, da bi bil dvoboj na njegovi jahti, brez televizijskega prenosa in samo za 120 povabljencev, ki bi plačali po milijon dolarjev (dobrih 918 tisoč evrov), je za britanski dnevnik Daily Telegraph izjavil Fury. A dvoboj je pod vprašajem.

Slovo brez poraza?

"Svoje sanje sem dosegel. Obstaja tudi življenje izven boksa in v tem trenutku ne vem, kaj bom naredil. Nisem se še odločil, ali bom Kličku ponudi povratni dvoboj. Možno je, da se bom z vsemi temi pasovi poslovil kot neporažen," je napovedal Fury, ki se je lani ob zmagi nad Kličkom "proslavil" tudi z žaljivimi komentarji do žensk, zdaj pa trdi, da mu je bolj pomembno, da svoje življenje posveti družini.

"Če bi boksal, bi boksal samo zaradi denarja, vendar sem vedno razmišljal o tem, da ne bom nikoli dopustil, da bi se s športom ukvarjal samo zaradi zaslužka," je še dejal 27-letni Fury, ki je v dozdajšnji profesionalni karieri dobil vseh 25 dvobojev.

Ne spreglejte