Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Nedelja,
3. 8. 2014,
1.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

odbojka na mivki Jan Pokeršnik Nejc Zemljak odbojka Ljubljana Beach Volley Challenge Kongresni trg

Nedelja, 3. 8. 2014, 1.11

8 let

Nejc Zemljak: Mariborčan se v Ljubljani še ni počutil bolj domačega (video)

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Najboljša slovenska odbojkarja na mivki Nejc Zemljak in Jan Pokeršnik sta velika zmagovalca mednarodnega spektakla v Ljubljani. V finalu sta po treh nizih odpravila še odlična Avstrijca.

Zanimivo je, da sta Zemljak in Pokeršnik na tem turnirju odigrala pet obračunov in prav vse sta dobila z 2:1 v nizih. Naključje ali taktika utrujanja nasprotnikov? "Odlično bi bilo, če bi bilo to res načrtno, a še vedno pravim, da se na tej ravni vsaka napaka pozna, nasprotnik pa je tako kakovosten, da to zna izkoristiti. Dva slabša udarca, malce nezbranosti in to je tudi v finalu odločilo prvi niz, prav tako drugega in nato še tretjega. Velikih razlik ni bilo," si je po podelitvi pokalov in denarnih nagrad, Jan in Nejc, sta si prislužila tisoč evrov, vzel čas tudi za druženje z novinarji zgovorni Mariborčan.

Da je njun uspeh toliko večji, govori tudi dejstvo, da sta končna zmagovalca skupaj trenirala samo en teden pred turnirjem v Ljubljani. ''Nobena skrivnost ni. Mislim, da lahko sami izračunate, kdaj je Jan odigral zadnjo dvoransko tekmo. Res, skupaj sva trenirala le zadnji teden pred turnirjem, prej pa sva trenirala zgolj po lastnem programu," je izdal javno skrivnost nekdanji mladinski svetovni prvak.

To ni bil turnir, to je bil spektakel

Turnir v Ljubljani je res uspel tako, kot je moral, presegel je vsa pričakovanja. Pohvale so deževale z vseh strani, tudi z Nejčeve: "Mariborčan se v Ljubljani še ni počutil bolj domače, kot se zdaj jaz. Kot sem že rekel, res hvala vsem. To niso bili gledalci, ampak pravi navijači. V takem ambientu je bilo lažje igrati, taka izjemna publika te kar ponese. Turnir je bil res nad vsemi pričakovanji. To ni bil samo turnir, to je bil pravi spektakel," je še sklenil Nejc, ki je skupaj z igralci, ki so nastopali na turnirju, v znak hvaležnosti organizatorju in vodji projektu Simonu Rožniku podaril tudi odbojkarski dres z vsemi podpisi.

Poki: Brez besed sem

Izjemno igro pa je v finalu pokazal tudi Jan Pokeršnik, ki je bil tako kot Nejc po zmagi in osvojitvi turnirja presrečen. "Ostal sem brez besed. S tako malo treninga zmagati tako velik turnir je nekaj neverjetnega. Zmagala je ekipa, ki je naredila manj napak, res so odločale malenkosti. Ne vem, kaj naj rečem, vesel sem zmage, a trenutno se še bolj veselim 14 dni počitnic."

Zunanji opazovalec lahko le ugiba, kaj bi bilo, če bi se dvojica, sploh Jan, bolj resno lotila odbojke na mivki. "Težko je usklajevati obveznosti v dvoranski odbojki in odbojki na mivki. Pri obeh zelo uživam, a enkrat verjamem, da bo prišel čas, ko se bom lahko bolj posvetil peščenim igriščem. Če ne prej, pa po 30. letu," je še sklenil mlajši od bratov Pokeršnik, ki odhaja na zaslužen počitek, potem pa se že seli v Francijo, kjer bo v tej sezoni branil barve "kozlov" iz Beauvaisa.

Ne spreglejte