Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
9. 3. 2013,
9.41

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Dejan Zavec boks

Sobota, 9. 3. 2013, 9.41

7 let, 12 mesecev

Ne bo kot doma, a Zavec bo tudi v ZDA imel svoje navijače

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Boksarski šampion Dejan Zavec je pred drugim dvobojem v ZDA obiskal svoje tudi navijače, ki so se zbrali v dvorani slovenske cerkve Sv. Cirila v New Yorku in se jim zahvalil za podporo.

Zavec je v petek uspešno prestal tehtanje, kar pomeni da tedni odrekanja in hujšanja niso bili zaman in bo lahko že drugič nastopil v ZDA, ki jim sam pravi boksarska meka.

Zavcu je tehtnica pokazala 66,5 kilograma, Thurmanu pa 66,1, kar pomeni, da je Slovenec malce težji, vendar pa pravi, da to ne pomeni nič. "Zdaj lahko dobim gor koliko hočem, vendar je potrebno držati razum, saj danes lahko porušim štirimesečno delo z nespametnim obnašanjem," je na vprašanje o tem, kaj si bo privoščil za večerjo odgovoril Zavec.

"V tem trenutku je o nekih občutkih prezgodaj govoriti, ampak fizično se počutim izjemno," je povedal 36-letni Zavec pred dvobojem, ki mu lahko omogoči še nekaj dvobojev v ZDA, ali pa prinese začetek konca kariere. Za dvoboj je pripravljen, kakor so tudi njegovi navijači, ki so kljubovali snežnemu neurju in prispeli iz Slovenije v New York.

V cerkveni dvorani jih je bilo največ iz Ptuja in okolice, vendar tudi iz drugih delov Slovenije. Boksarja je med drugimi pozdravil tudi vršilec dolžnosti veleposlanika Slovenije pri ZN Matej Marn s svojo ekipo, ki napoveduje skupinski obisk boksarskega praznika v dvorani Barclays v Brooklynu.

"Dejan je moj idol"

Zavca so prišli pozdravit tudi newyorški Slovenci, med njimi podjetnik Emil Gaspari, ki mu je izročil prvo steklenico nove ajdove vodke za ameriški trg, ki jo proizvajajo v Sloveniji. "Prišel sem, ker sem slišal, da je naš boksar tukaj, da mu damo malce podpore ne le s prisotnostjo, ampak tudi z vodko, ki upam, da mu bo pomagala k zmagi, oziroma proslavi zmage, ker jo prej itak ne sme piti," je dejal Gaspari.

Nekdanjega svetovnega prvaka po različici IBF je prišel pozdravit tudi nogometni trener Slavko Baranja, ki živi z družino v bližnjem New Jerseyju. "Dejan je moj idol. Poznam ga iz prejšnjih dvobojev, ki sva jih gledala skupaj z ženo, ker tudi ona rada gleda boks. Navijava za našega Dejana," je dejal Baranja.

Newyorški Slovenec Jože Kastelic, se je postavil v boksarsko pozo in zagotovil, da si bo ogledal dvoboj v živo, podobno pa bo storilo še več navijačev iz Slovenije in ZDA, ki zagotavljajo, da gre za velik dogodek. O Sloveniji v ZDA namreč ni veliko slišati in nazadnje se je v New Yorku o njej precej govorilo v času svetovnega prvenstva v nogometu v Južni Afriki.

Frančiškanski pater Martin Krizolog, ki je zaradi duhovnih obveznosti do svojih faranov zamudil srečanje z Zavcem, je kasneje udeležencem sprejema zagotovil, da bo držal pesti za slovenskega boksarja in molil predvsem zato, da bi jo tako Zavec, kot Thurman odnesla s čim manj poškodbami.

Ne spreglejte