Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
20. 3. 2019,
14.42

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,57

Natisni članek

Simon Oven Luka Božič Benjamin Savšek Peter Kauzer

Sreda, 20. 3. 2019, 14.42

5 let, 1 mesec

Kajak/kanu

Naš olimpijski podprvak je imel hude težave z zdravjem #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,57
Peter Kauzer | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Slovenski kajakaši in kanuisti na divjih vodah so se že vrnili s priprav in že komaj čakajo, da se začnejo prve tekme. Eden izmed njih je tudi Peter Kauzer, ki bo branil naslov evropskega prvaka, a je imel letos kar nekaj težav z zdravjem.

Letos se bodo lovile olimpijske kvote

Znova je prišel čas, ko se bodo po brzicah rek znova borili kajakaši in kanuisti na divjih vodah. Za slalomiste bo letos zelo pomembna sezona, saj bodo septembra na svetovnem prvenstvu v La Seu d' Urgellu lovili kvote za olimpijske igre leta 2020 v Tokiu. Zelo pomembna tekma čaka tudi spustaše na divjih vodah, ko jih na domači Soči čaka evropsko prvenstvo v spustu na divjih vodah.

Hrastničan kljub hudi bolezni optimističen

Peter Kauzer, zadnja leta najboljši slovenski kajakaš, je tudi to leto šel na priprave v Avstralijo, a tokrat ni šlo brez zapletov. Hrastničan je pred odhodom na priprave staknil pljučnico in bil kar en mesec brez treningov. 35-letni kajakaš vseeno meni, da se mu to v novi sezoni ne bo poznalo, tako da njegovi cilji ostajajo isti. Torej borba za stopničke. Peter, ki je bil srebrn na olimpijskih igrah v Riu, se bo v novo sezono podal tudi z novim čolnom.

Benjamin Savšek | Foto: Vid Ponikvar/Sportida Foto: Vid Ponikvar/Sportida Benjamin Savšek je moral na operacijo

Brez težav ni šlo niti pri kanuistu Benjaminu Savšku. Ta je moral na operacijo kolena in kar nekaj časa ni mogel normalno sedeti v čolnu. Ljubljanski kanuist, ki ima prav tako kot Peter Kauzer kopico medalj z največjih tekmovanj, še danes ne more normalno izpeljati celotnega treninga v čolnu. A vseeno ostaja optimističen za prihajajočo sezono. Ob tem se je zahvalil ljudem, ki so mu pomagali pri sanaciji poškodbe.

Luka Božič se ne ozira nazaj

V novi sezoni zelo visoko meri tudi kanuist Luka Božič, ki iz leta v leto dosega boljše rezultate in sodi v sam svetovni vrh. Primorec, ki že nekaj časa živi v Ljubljani, se ne ozira nazaj in gleda le naprej. Luka je lani v Španiji na tekmi svetovnega pokala, kjer bo letos potekalo svetovno prvenstvo, zmagal in zagotovo sodi v ožji krog favoritov.

Aktualni svetovni prvak je bil tik pred tem, da konča kariero Simon Oven | Foto: Kajakaška zveza Slovenije Foto: Kajakaška zveza Slovenije

Spust na divjih vodah sta tokrat predstavljala Simon Oven in Anže Urankar. Prvi je lani postal svetovni prvak v klasičnem spustu, drugi pa je bil v šprintu bronast. Simon Oven je bil že tik pred tem, da veslo postavi v kot. Aktualni svetovni prvak je že pred časom opozoril, da se samo s kajakom na divjih vodah ne more preživljati. Simon si je pozneje premislil in bo vseeno nastopil na domačem evropskem prvenstvu. Kaj bo storil za tem, bo še videl.

Benjamin Savšek
Sportal Benjamin Savšek okreva po poškodbi
Peter Kauzer
Sportal Zadnji dan prvenstva v Penrithu dve šesti mesti za slovenske kajakaše
Peter Kauzer
Sportal Peter Kauzer deseti v Avstraliji
Ne spreglejte