Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
5. 3. 2019,
11.52

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Benjamin Savšek

Torek, 5. 3. 2019, 11.52

5 let, 1 mesec

Benjamin Savšek okreva po poškodbi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Benjamin Savšek | Foto Sportida

Foto: Sportida

Najtrofejnejši slovenski kanuist na divjih vodah Benjamin Savšek na začetek letošnjega leta ne bo imel najlepših spominov. Januarja si je, kot smo že poročali, resno poškodoval koleno. Zaradi strganega meniskusa so opravili artroskopijo, poškodba pa ga je prisilila k počitku in spremembi načrtovanih zimskih priprav.

Mesec dni po poškodbi že trenira, čeprav drugače, kot bi sicer v tem časovnem obdobju. "Stanje se izboljšuje. Prisotne je še nekaj otekline, kar me še vedno precej moti pri popolnoma skrčenem kolenu. Zaradi tega v čolnu ne klečim na sedemcentimetrskem sedežu kot običajno, ampak si pomagam s podlaganjem pene, tako da klečim na višjem, 13-centimetrskem sedežu. Za veslanje na mirni vodi je to dobro, na divji vodi pa bom moral sedež postopoma nižati. Trenutno še večino treningov opravljam zunaj čolna, posvečam se rehabilitaciji kolena in fizični pripravljenosti v sodelovanju z Janijem Grilom. V primeru težav s kolenom pa sem v stiku z zdravnikom dr. Klemnom Stražarjem," je trenutno stanje opisal evropski prvak iz leta 2015 ter svetovni prvak iz leta 2017.

Benjamin Savšek | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

Ob uspešnem napredku rehabilitacije načrtuje, da bi se 8. marca pridružil ekipi in trenerju Jožetu Vidmarju na pripravah v francoskem Pauju, na progi, kjer je pred dvema letoma postal svetovni prvak, letos pa bo prizorišče gostilo evropsko prvenstvo.

"Kako bo izostanek treninga na divji vodi vplival na začetek moje sezone, težko rečem. Zavedam se, da se sezona hitro približuje, zato se pospešeno trudim, da čim prej pokleknem nazaj v čoln in jo odnesem s čim manj posledicami," je še dodal Savšek.

Domača sezona se začenja v drugi polovici marca s tradicionalnimi otvoritvenimi tekmami v Tacnu ter tekmo za točke ICF v Solkanu. Izbirne tekme bodo na sporedu zadnji vikend v aprilu in prvi vikend v maju. Prvo veliko mednarodno slalomsko tekmovanje v letu 2019 pa bo evropsko prvenstvo v Pauju.

Ne spreglejte