Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
11. 4. 2008,
18.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 11. 4. 2008, 18.09

8 let

Nareksova bronasta, a brez nastopa na OI

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Na Portugalskem poteka evropsko prvenstvo v judu. Prvi dan sta na "tatamije" stopila Petra Nareks (do 52 kg) in Roki Drakšič (do 60 kg). Prva je končala tekmovanje na tretjem mestu.

Za Nareksovo je nastop v Lizboni odločal o tem, ali se ji bo uspelo uvrstiti na olimpijske igre v Pekingu, ali ne. V prvem krogu je bila Slovenka prosta, v drugem pa se je najprej pomerila z Romunko Ioanao-Mario Aluas Dineo, ki ima v svoji zbirki med drugim tudi že naslov evropske prvakinje. Romunka je bila boljša s 7:0, Petra pa je imela možnost popravnega izpita v repasažu. Tam je bila najprej boljša od Rusinje Anne Karitonove (3:0), zmagala pa je tudi naslednji obračun, ki ji je prinesel tekmo za tretje mesto (boljša od Belgijke Ilse Heylen s 7:0). V borbi za bron premagala še Francozinjo Audrey La Rizze (1:0), kljub tretjem mestu pa je ostala brez nastopa na OI.

Drakšič si je nastop na OI zagotovil že na svetovnem prvenstvu v Braziliji. Na EP je z juko v uvodni borbi ugnal Ukrajinca Georgija Zantario, nato pa izgubil proti Grku Lavrentisu Alexanidisu, ki je zmagal z iponom (10:0). V repasažu je zabeležil še drugi poraz, tokrat proti Armencu Davtjanu Hovhanesu in tekmovanje končal na 9. mestu.

V soboto Sedej in Sraka za OI

V soboto bodo na blazine stopili Urška Žolnir (do 81 kg), Raša Sraka (do 70 kg) in Aljaž Sedej (do 81 kg). Prva je že uvrščena na OI, Sedej je tudi zelo blizu nastopu v Pekingu, medtem ko bo Sraka potreboval dobro uvrstitev, ob tem pa ji bodo morali iti na roko še rezultati nekaterih drugi borb. Predvsem mora biti boljša od Rusinje Julije Kuzine, s katero si deli peto mesto, ki še vodi na OI, vendar ima ruska predstavnica boljši najboljši rezultat. Slovenka se bo v prvem krogu pomerila z Britanko Sally Conway (zmaga nad slednjo je obvezna, saj zaseda judoistka iz VB sedmo mesto na kvalifikacijski lestvici za nastop na OI), katero je enkrat že ugnala, medtem ko se bo Kuzina pomerila z Avstrijko Silvio Schlagnitweit (slednja vodi v medsebojnih borbah z 1:0).

Ne spreglejte