Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
25. 8. 2014,
8.37

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

judo Petra Nareks

Ponedeljek, 25. 8. 2014, 8.37

7 let, 12 mesecev

Nareks in Jereb prva na tatamijih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenski judoisti in judoistke bodo ta teden dejavni na blazinah svetovnega prvenstva v Čeljabinsku.

Rusko prizorišče je leta 2012 že gostilo evropsko prvenstvo, tokrat bo pozdravilo svetovno elito, tudi deset slovenskih borcev in bork, ki imajo znova visoke cilje. Šest jih bo nastopilo med posamezniki, dodatni štirje med ekipami.

Danes sta najprej na sporedu kategoriji do 48 kilogramov za ženske in do 60 kilogramov za moške, kjer Slovenija nima svojih predstavnikov, že v torek pa bo dan D za Andraža Jereba (do 66 kilogramov) in Petro Nareks (do 52 kilogramov).

Slovenska reprezentanca se je z lanskega svetovnega prvenstva v Riu de Janeiru, ki še ni štelo v kvoto za nastop na olimpijskih igrah leta 2016, vrnila z bronastim odličjem Vlore Beđeti. Ta bo tudi letos ena od favoritinj za visoka mesta med borkami do 57 kilogramov, med favorite pa nedvomno spet spadajo tudi Rok Drakšič (do 73 kilogramov), Andraž Jereb (do 66 kilogramov), Petra Nareks (do 52 kilogramov), Tina Trstenjak (do 63 kilogramov) in Ana Velenšek (do 78 kilogramov).

Za ekipno tekmovanje, ki bo na sporedu zadnji dan prvenstva, 31. avgusta, bodo nastopili še Anka Pogačnik (do 70 kilogramov), Jesenko Četić (do 81 kilogramov), David Kukovica (do 90 kilogramov) in Vito Dragič (nad 100 kilogramov).

Zaradi poškodb bodo letos manjkali Aljaž Sedej, Matjaž Ceraj in Lucija Polavder.

Stepel se bo po najboljših močeh

"Nimam veliko povedati, sem neobremenjen pred tekmami, ki me čakajo. Nisem mogel trenirati, kot bi rad, moja zadnja tekma je bila na EP, že tam nisem bil najboljše pripravljen, a se ne bi rad izgovarjal. Obljubljam, da se bom stepel po najboljših močeh," je dejal Drakšič.

Jedro ekipe bo tudi na moštvenem tekmovanju, kjer bo moči združil z mlajšimi člani Četićem, Kukovico in Dragičem. Ekipa visokih ciljev na prvenstvu nima, a se je na aprilskem prvenstvu v Montpellieru kvalificirala nanj in bo na željo Mednarodne judo zveze tam kljub zdesetkani ekipi nastopila. Tudi v ženski ekipi bo zaradi poškodbe manjkala Polavderjeva, a bo ekipa, ki je bila na EP tretja, nastopila tudi v Čeljabinsku. Poleg Marjana Fabjana in Gregorja Broda bosta ekipo po strokovni plati ob blazinah spremljali tudi trenerki Urška Žolnir in Olga Štirba.

Tekmovanja bodo tudi letos v dvorani Traktor, ki sprejme 7.500 gledalcev, nastopilo pa bo več kot 700 tekmovalcev in tekmovalk iz 120 držav.

Ne spreglejte