Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Nedelja,
26. 5. 2013,
20.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Luka Slabe

Nedelja, 26. 5. 2013, 20.47

8 let

"Na razpolago šest vstopnic za SP, ena mora biti naša"

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Z izkupičkom treh zmag v treh tekmah je zadovoljen tudi slovenski selektor Luka Slabe, ki se zaveda, da ima njegova ekipa še veliko rezerv. Proces, da dosežejo želeno raven, bo še dolg.

Kako je videl sklepno tekmo kvalifikacijskega turnirja v Stožicah? "Odlično smo servirali, tudi ko je Šket delal serije, ga ostali niso smeli na silo posnemati, držali so se dogovora, kdo lahko in kdo ne. Bilo je tudi nekaj dobrih potez v obrambi, je pa še veliko rezerv. Predvsem v igri blok-obramba, ki je naša največja skrb, pa tudi pri sprejemu. Tu je treba še veliko za storiti. Smo napredovali, a naš proces, da pridemo do želene ravni, bo dolg. Za zmago se nisem bal tudi ob visokem zaostanku v drugem nizu, sem pa vesel, da smo pokazali, da se znamo izvleči tudi iz tako neugodnih položajev. Na tem turnirju sem videl veliko plusov, največji je seveda rezultat, a tudi nekaj minusov, ki jih bomo poskušali čim prej popraviti. Upam, da se bomo v tem tednu malce spočili, nato pa se bomo preselili v Tivoli, kjer je dvorana bolj podobna tisti v Kaštel Šučurcu. Priprave na Hrvaško so se začele takoj po tekmi z Moldavijo."

Prva akcija pod novim selektorjem je najlažja

Tudi generalno gledano je slovenski selektor lahko zadovoljen s potekom turnirja, pa čeprav so se na začetku na tekmi proti Izraelu še malce lovili, vsaj tako je bilo videti s tribun. "Mogoče po mnenju javnosti smo res začeli malo slabše, a mislim, da smo na začetku odigrali tako, kot smo bili sposobni v tistem trenutku. To je bila prva uradna tekma v tej sestavi, na dan tekme se je dogajalo veliko stvari, ki se ne bi smele. Pritisk je bil za to še veliko večji. Osebno nisem bil nič presenečen, da smo tekmo odigrali tako kot smo, važna je bila samo zmaga, to pa smo dosegli. Veseli me, da smo se dvigovali iz tekme v tekmo in da smo v elementu, v katerem smo bili v petek res šibki, danes pokazali, da je lahko servis eno naših najmočnejših orožij."

Slabe je na treh tekmah takorekoč preizkusil vseh dvanajst igralcev. Eni so dobili več, drugi malo manj priložnosti, a vsak, ki je vstopil v igro je pokazal, da tukaj ni po naključju. "Ekipa, ki je igrala večino časa ta konec tedna v Stožicah, je trenutno ekipa, za katero smo ocenili, da je v tem trenutku najmočnejša, a tudi ostali fantje na treningih delajo prav tako kvalitetno. Vesel sem, da ko pridejo v igro in da tistih pet, šest točk, ki jih imajo na razpolago res oddelajo kvalitetno in s srcem ter zabijejo zadnji žebljiček v krsto nasprotnikov, kot se je izkazalo danes pri Vidiču in Pokeršniku. In to je tisto, kar upam, da bo ta reprezentanca ohranila tudi v prihodnje in ne samo v tej prvi akciji, ki so ponavadi najlažja, nov selektor, vse je novo, upam, da bomo v tem delovnem in marljivem ritmu tudi nadaljevali naprej, do tekme s Hrvaško in če se kvalificiramo na EP, v kar ne dvomim, bomo skupaj še dva naporna meseca v avgustu in septembru. Tam se bo videlo koliko smo homogeni, koliko se resnično spoštujemo, ampak zaenkrat smo res lahko zelo zadovoljni, uvrstili smo se v nov krog kvalifikacij za SP, kjer je na razpolago šest vstopnic za SP, ena mora biti naša."

Ne spreglejte