Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
30. 7. 2014,
11.40

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Damir Dugonjić Tjaša Vozel

Sreda, 30. 7. 2014, 11.40

7 let, 12 mesecev

Na Ravnah tekmeci predvsem Čehi in Belorusi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Ravne na Koroškem bodo od četrtka do nedelje gostile odprto prvenstvo Slovenije v plavanju. Ob slovenski izbrani vrsti bodo močni predvsem tekmeci iz Češke in Belorusije.

Na Ravnah bo nastopila celotna slovenska reprezentanca, ki se pripravlja na bližnje evropsko prvenstvo v Berlinu, in obe plavalki, ki ju letos čaka nastop na olimpijskih igrah mladih v Nanjingu na Kitajskem. Glede na zadnje dosežke bosta nedvomno v ospredju zanimanja Tjaša Vozel, ki je na zadnjih tekmah dosegala izjemne dosežke, in domači adut Damir Dugonjić, ki bo v Berlinu branil zlato medaljo z zadnjega prvenstva na Madžarskem na 50 m prsno.

"Sam si želim pokazati že neke znake življenja, saj mi v sezoni manjka nekaj dobrih izidov. Že v Kranju na četveroboju sem imel dobro hitrost. Pomemben je tudi dober startni kamen, ki ga imam na Ravnah in s tem lahko nekaj pridobim. Želim si dober izid na 50 m prsno in najboljšega letos na 100 m prsno. Konkurenca bo super in upam, da bo lepo tudi vreme, da nas pride pogledat čim več gledalcev in da bomo uživali," pred ravenskimi obračuni pravi Dugonjič.

"Izstopajo predvsem Čehi in Belorusi, ki so tako po kakovosti kot po številu tekmovalcev močno zastopani, skupaj pa so prijavljeni tekmovalci iz desetih držav z nekaj odličnimi posamezniki. V nekaterih disciplinah bodo imeli slovenski plavalci, predvsem tisti državnega ranga, težave tudi z uvrstitvijo v finale A in ne izključujem, da bodo nekateri prejeli medalje za nastop v malem finalu," pa prijave ocenjuje slovenski selektor Miha Potočnik.

Največji zvezdniki tekmovanja so nesporno Belorusi Aleksandra Herasimanja, Svetlana Kahlova in Pavel Sanković, Čehinje Simona Baumrtova, Barbora Zavadova in Martina Moravčikova ter mladi Jan Micka, močne tekmece pa bodo imeli Slovenci tudi v Estoncu Martinu Liivamagiju, Srbu Radovanu Siljevskemu in drugih.

Predtekmovanja se bodo vse dni začela ob 9. uri, finali pa ob 17. uri.

Ne spreglejte